Κοινωνία

Δολοφονία Τοπαλούδη: «Γεμάτο αίμα της το σπίτι»

Έναν χώρο γεμάτο κηλίδες αίματος της Ελένης Τοπαλούδη βρήκε στο εξοχικό του Ροδίτη κατηγορούμενου, όπου κατά τη δικογραφία βασανίστηκε και βιάστηκε πριν πεταχτεί ζωντανή στη θάλασσα η 21χρονη φοιτήτρια, η βιοχημικός της ΕΛΑΣ που κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στη δίκη των δύο κατηγορουμένων.

Η αστυνομικός Σοφία Γκούγκουρα είχε διενεργήσει τον έλεγχο από τον οποίο ανιχνεύθηκε κρίσιμο γενετικό υλικό της φοιτήτριας αλλά και των κατηγορουμένων στην υπόθεση, του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου αλβανικής καταγωγής συγκατηγορουμένου του. Η μάρτυρας αναφέρθηκε στα ευρήματα τόσο στο εξοχικό της οικογένειας του 23χρονου, όπου βασανίστηκε και βιάστηκε στις 28 Νοεμβρίου 2018 η Ελένη Τοπαλούδη, όσο και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δύο κατηγορούμενοι το επίμαχο βράδυ.

Η μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είχαν βρεθεί κηλίδες αίματος τής φοιτήτριας σχεδόν σε όλα τα δωμάτια του εξοχικού, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως αίμα είχε ακόμη και το ταβάνι του υπνοδωματίου και του μπάνιου. Είπε επίσης πως και στο αυτοκίνητο του 23χρονου εντοπίστηκε αίμα της φοιτήτριας, την οποία, σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν οδηγήσει σε απόκρημνη περιοχή και την είχαν πετάξει ζωντανή στη θάλασσα.

Πλην των «επαρκών δειγμάτων», όμως, η μάρτυρας αναφέρθηκε και σε «λανθάνοντα δείγματα», υλικό δηλαδή – όπως εξήγησε στο δικαστήριο – που αφορά σε αίμα το οποίο είχε σκουπιστεί, γεγονός που δηλώνει ότι επιχειρήθηκε να καθαριστεί ο χώρος.

– Εισαγγελέας: «Λανθάνον αίμα στο ταβάνι; Δηλαδή, προσπάθησαν να καθαρίσουν και εκεί;».

– Μάρτυρας: «Ναι, προφανώς. Και στο ταβάνι ήταν ένα πολύ θετικό δείγμα».

– Εισαγγελέας: «Έχω δει διάφορες κηλίδες αίματος στον χώρο μέσα από τη δικογραφία…».

– Μάρτυρας: «Αυτό είναι το ορατό αίμα δια γυμνού οφθαλμού…».

– Εισαγγελέας: «Όλο το σπίτι είναι χώρος μαρτυρίου, έχω δει διάφορες κηλίδες…».

Η βιοχημικός της αστυνομίας τόνισε ότι από τα ευρήματα που είχαν συλλεχθεί στην παραλία όπου εντοπίστηκε η 21χρονη δεν προέκυψαν σημαντικά στοιχεία, καθώς ήταν επί πολλές ώρες εκτεθειμένα στο νερό. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο, κατά τη δικογραφία, χτυπήθηκε στο κεφάλι η φοιτήτρια, και το οποίο βρέθηκε μέσα στη θάλασσα και έτσι «δεν απέδωσε κανέναν γενετικό τύπο».

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Αλέξης Κούγιας, με αφορμή όσα κατέθεσε η αστυνομικός, επανέλαβε στο δικαστήριο ότι η φοιτήτρια αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή και αυτή ήταν η αιτία της ανθρωποκτονίας σε βάρος της. Όπως τόνισε ο συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη, στο εξοχικό έγινε «άγριο κυνηγητό μέσα κι αυτό αποδεικνύεται από τις διάσπαρτες κηλίδες μέσα στον χώρο».

Η διαδικασία ξεκίνησε σήμερα απόντος του 23χρονου κατηγορούμενου, ο οποίος εμφανίστηκε στη συνέχεια, ξυπόλυτος και μονολογώντας, με αποτέλεσμα η πρόεδρος να διατάξει την απομάκρυνσή του από την αίθουσα.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Related posts

Τι ισχύει για την 4η δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Peristeri News

Κορωνοϊός: 15.498 νέα κρούσματα – 13 θάνατοι – 97 σε ΜΕΘ

Peristeri News

ΕΟΔΥ: 14.906 rapid test – 2.458 θετικά την Τετάρτη 29/6

Peristeri News

Leave a Comment