PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΔΟΕ: Με εκλογική στόχευση η απόφαση για διορισμούς εκπαιδευτικών


«Εκλογική στόχευση» βλέπει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας πίσω από την εγκριτική απόφαση (πράξη υπουργικού συμβουλίου) που υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο και την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μ. Ξενογιαννακοπούλου για τον διορισμό 10.500 μόνιμων εκπαιδευτικών.

Όπως επισημαίνει η ΔΟΕ «η εγκριτική απόφαση θα μπορούσε να μην εκληφθεί ως προεκλογικού χαρακτήρα αν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος πριν τις εκλογές ώστε να γίνει και η προκήρυξη, αφού από μόνη της δεν αρκεί για να πραγματοποιηθούν διορισμοί». Επίσης, όπως σημειώνει, «δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι ακόμα και οι 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή δεν έχουν κατανεμηθεί ανά κατηγορία και η όλη διαδικασία κινείται σε εξαιρετικά αργούς ρυθμούς».

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι θεωρεί το ζήτημα της πραγματοποίησης των διορισμών των μόνιμων εκπαιδευτικών εξαιρετικής σημασίας για να αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικών εξαγγελιών. «Ιδιαίτερα μπροστά τις επερχόμενες εκλογές για ανάδειξη νέας κυβέρνησης τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση αναλύοντας τον σχεδιασμό τους με λεπτομέρεια κι όχι με μισόλογα, υπεκφυγές και υποσχέσεις» τονίζει.

Υπενθυμίζει ακόμη ότι έχει ζητήσει επανειλημμένα τον άμεσο διορισμό όλων των μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση με βάση τις θέσεις του κινήματος για τη δομή και λειτουργία του σχολείου. «Μ’ αυτό το αίτημα έδωσε και θα συνεχίσει να δίνει, τον αγώνα ενάντια στο σύστημα διορισμών που αποφάσισε η κυβέρνηση και με αυτή την επιδίωξη (καθώς και της εξίσωσης δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών) κατέθεσε και υποστήριξε την αναφορά της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment