PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΔΝΤ: Πλήγμα για την οικονομία της Ευρωζώνης το Brexit



Η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ε.Ε. θα επηρεάσει δυσμενώς την οικονομία της Ευρωζώνης για τα επόμενα τρία χρόνια, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σε σημερινή του έκθεση για την ευρωπαϊκή οικονομία.

«Το εγχείρημα του ευρώ βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι» τονίζει το Ταμείο και προειδοποιεί για τα «έντονα προβλήματα» που καλούνται να διαχειριστούν οι χώρες – μέλη της Ευρωζώνης.

Ως αποτέλεσμα, το ΔΝΤ υποβαθμίζει στο 1,6% την εκτίμηση για την ανάπτυξη του 2016, στο 1,4% την ανάπτυξη του 2017 και στο 1,6% την ανάπτυξη του 2018. Οι πρότερες εκτιμήσεις του Ταμείου έκαναν λόγο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,7% τα επόμενα τρία χρόνια.

Πάντως, διευκρινίζει ότι το Brexit είναι απίθανο να προκαλέσει «μαζικά σοκ» στην οικονομία της Ευρωζώνης, παρά τους αρνητικούς κινδύνους.

«Η έξοδος της Βρετανίας θα οδηγήσει σε μία παρατεταμένη αβεβαιότητα, σχετικά με τις μελλοντικές σχέσεις του Λονδίνου με την Ε.Ε.» τονίζει στη συνέχεια, το ΔΝΤ και προειδοποιεί ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα επηρεαστεί δυσμενώς και από την παγκόσμια επιβράδυνση.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι χώρες – μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει να εργαστούν από κοινού για να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη προς τη νομισματική ένωση, να τονώσουν την απασχόληση και να αυξήσουν τις επενδύσεις.

Τέλος, καλεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να επιταχύνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, στο ενδεχόμενο διατήρησης των αποπληθωριστικών πιέσεων στις χώρες της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο

Peristeri News

Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Peristeri News

Με τον φόβο μεγάλων σεισμών η Τουρκία

Peristeri News

Leave a Comment