PeristeriNews.gr
Πολιτική

Διυπουργική συνάντηση Ελλάδας-Γαλλίας για τις επενδύσεις


Διυπουργική συνάντηση για την προώθηση της επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Στο τραπέζι των συζητήσεων ετέθη η συνεργασία των δυο χωρών στην αξιοποίηση του προγράμματος Γιούνκερ και η προοπτική της σύμπραξης επιχειρήσεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον επενδυτικό χώρο. Ενδεικτικά, αναφέρθηκαν οι κλάδοι του τουρισμού, του πολιτισμού, των μεταφορών, της ενέργειας, των υποδομών και του αγροτικού τομέα.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν παράλληλα, για τη  δημιουργία κοινών επενδυτικών σχημάτων για επενδύσεις σε αναδυόμενες οικονομίες, με έμφαση στα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή.

Ακόμη, αποφασίστηκε η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας σε υπουργικό επίπεδο, για την υλοποίηση των παραπάνω κατευθύνσεων, μέσα σε καθορισμένα χρονοδιαγράμματα.

Από ελληνικής πλευράς παραβρέθηκαν οι Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας, Αλέξης Χαρίτσης, υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ και Δημήτρης Μάρδας, υφυπουργός Εξωτερικών.

Από γαλλικής πλευράς, οι Μισέλ Σαπέν, υπουργός Οικονομικών, Πιερ Λεβί, διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Ανάπτυξης και Χαρλέμ Ντεζίρ, γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment