PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δίωξη στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στο Μάτι


Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική έρευνα που διενεργούσε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος με αφορμή την μήνυση που είχε υποβάλει ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσος, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι δέχθηκε πιέσεις και απειλές για να συντάξει ψευδές πόρισμα για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου για τα πλημμελήματα της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας παράνομης βίας.

Ο Δ. Λιότσος, ο οποίος αποτελεί και από τους βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση για το φονική πυρκαγιά στο Μάτι, είχε στραφεί με τη μήνυσή του σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλη Ματθαιόπουλου , αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου που ενδεχομένως προέκυπτε στη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας.

Συγκεκριμένα στη μήνυσή του είχε αναφέρει:

«…Μοναδική επιδίωξή του ήταν ο εξαναγκασμός μου υπό την ιδιότητά μου ως διορισθέντα από την Εισαγγελία δικαστικού πραγματογνώμονα με εντολή τη διερεύνηση των αιτίων και των συνθηκών της φονικής πυρκαγιάς, διά απειλών παρανόμων πράξεων, να συντάξω και να υποβάλω ενώπιον των αρμόδιων ανακριτικών αρχών ψευδή πραγματογνωμοσύνη ήτοι αντίθετη προς την αντικειμενική επιστημονική αλήθεια…».

Ο πραγματογνώμονας είχε προσκομίσει στις εισαγγελικές αρχές και την ηχογραφημένη συνομιλία του με τον κ. Ματθαιόπουλο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment