PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


Σταθερό προβάδισμα με διψήφια διαφορά διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως παρουσιάζεται σε νέα δημοσκόπηση  της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του Action 24.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 29%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 8% και έπονται η Χρυσή Αυγή με 7,5% και το ΚΚΕ με 5%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 1,5%, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση μένουν εκτός Βουλής.

Επίσης ποσοστό 1% λαμβάνει η Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση.

Το 2,5% δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 8%. Το 4% των ερωτηθέντων δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ», το 4% απαντά ότι θα ψήφιζε «λευκό ή άκυρο» και το 6% ότι θα απείχε.

Στην πρόθεση ψήφου με Αναγωγή επί των Εγκύρων (Χωρίς Λευκό/Άκυρο/Αποχή) η ΝΔ προηγείται με 32% έναντι ποσοστού 21% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 9%, η Χρυσή Αυγή με 8,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 2% ενώ με ποσοστό 1% έπονται Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση. Tο ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 8,5%.

59% «όχι στη σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία»

Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, αντίθετο σε μία σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» τάσσεται το 59% των πολιτών, ενώ το 35% δηλώνει ότι συμφωνεί.

Το 40% απαντά ότι «σίγουρα διαφωνεί» στη σύνθετη ονομασία, 19% δηλώνει ότι «μάλλον διαφωνεί», 18% ότι «μάλλον συμφωνεί» ενώ το 17% «σίγουρα συμφωνεί». Το 6% των ερωτηθέντων δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Εν όψει του νέου συλλαλητηρίου της Κυριακής, συνολικά το 65% των ερωτηθέντων αξιολογεί «σίγουρα θετικά» (49%) και «μάλλον θετικά» (16%) τα συλλαλητήρια και αντίστοιχες ενέργειες για το θέμα της ονομασίας.

Παράλληλα, το 72% των ερωτηθέντων θεωρούν το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ «πολύ» ή «αρκετά σημαντικό» για την Ελλάδα.

Όσον αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυρ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 32% των προτιμήσεων έναντι  24% του Α. Τσίπρα. Το 41% δηλώνει κανέναν από τους δύο και το 3% απαντά «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment