PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 7,4% για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές


Με 7,4 % προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές και με 7,6% για τις εθνικές εκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού Star, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου του για το πακέτο παροχών.

Η έρευνα της MRB διεξήχθη το διάστημα 6 έως 8 Μαΐου, καταγράφοντας προβάδισμα υπέρ της ΝΔ με 30,2% έναντι 22,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το ΚΚΕ με 6,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,1% και το Ποτάμι με 2,1%

Στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 30,8%, έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 7,6 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ με αναγωγή, η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σκαρφαλώνει στις 8,9 μονάδες με πεντακομματική Βουλή. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,4%, η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,9%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα λαμβάνουν χαμηλότερο ποσοστό από το όριο του 3%.

Ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό, οι πολίτες επιλέγουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη που συγκεντρώνει 35,1%, έναντι 28,1% του Αλέξη Τσίπρα.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύουν ότι θα κερδίσει τις ερχόμενες ευρωεκλογές, οι απαντήσεις ήταν: ΝΔ 63,6%, ΣΥΡΙΖΑ 16,3% άλλο κόμμα 4,4%, κανένα κόμμα 1,4% και δεν ξέρω – δεν απαντώ 14,3%.

Ως προς την απήχηση των υποψηφίων ευρωβουλευτών από τη ΝΔ προηγούνται οι: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Θοδωρής Ζαγοράκης, Γιώργος Αμυράς, Γιώργος Κύρτσος και Ακης Τσελέντης.

Αντίστοιχα στον ΣΥΡΙΖΑ προηγούνται οι: Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Αλέξης Γεωργούλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Λυδία Κονιόρδου, Σπύρος Δανέλλης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιάννης Μουζάλας, Πέτρος Κόκκαλης, Στέλιος Κούλογλου, Ραλλία Χρηστίδου, Ευγενία Αρσένη, Αλέξανδρος Νικολαϊδης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment