PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δήμος Αθηναίων: Νέος δήμαρχος ο Δούκας – Η αντίδραση Μπακογιάννη


Ανατροπή υπέρ του Χάρη Δούκα σημειώθηκε στον Δήμο Αθηναίων, αφού στο 100% εκλέγεται με περίπου 56% έναντι 44 % του Κώστα Μπακογιάννη.

Παρά την αρχική συγκρατημένη αισιοδοξία, γρήγορα το επιτελείο του επιβεβαίωσε την καθαρή νίκη, συγκεντρώνοντας αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα της Αθήνας.

Mάλιστα στις πρώτες του δηλώσεις μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, ο κ. Δούκας ανέφερε:

«Η πόλη αλλάζει σελίδα. Ξέρω καλά πως ανέλαβα μεγάλη ευθύνη. Οι πολίτες κατάφεραν το ακατόρθωτο. Να κάνουμε την Αθήνα όπως την ονειρευόμαστε. Ευχαριστώ τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Κώστα Ζαχαριάδη. Θα είμαι δίπλα σε κάθε Αθηναίο και σε κάθε Αθηναία για να κάνουμε την πόλη όπως της αξίζει», καταλήγοντας: «Το πιο ωραίο ταξίδι τώρα ξεκινάει. Μαζί θα τα καταφέρουμε».

Η δήλωση Μπακογιάννη και το τηλεφώνημα στον Δούκα

Λίγο πριν από τις 20.00 ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε δηλώσεις αποδεχόμενος την ήττα του, είπε ότι συνεχάρη τηλεφωνικά τον κ. Δούκα και πρόσθεσε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα του είναι στη διάθεση του νεοεκλεγέντος δημάρχου.

Ανέφερε δε ότι όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά, θα παραμείνει στον δήμο ως αντιπολίτευση.

Ολόκληρη η δήλωση Μπακογιάννη:

«Πριν από λίγο, επικοινώνησα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων, τον κ. Χάρη Δούκα και του έδωσα τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη μεγάλη του νίκη. Είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για τον πολύ καλό, ουσιαστικό προεκλογικό μας αγώνα.

Και ασφαλώς να τον διαβεβαιώσω πως και η ομάδα μου και εγώ, είμαστε στην απόλυτη διάθεσή του, ώστε να οργανώσουμε μια συγκροτημένη και σοβαρή μετάβαση.

Θα ήθελα να πω ακόμα, πως θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα μου, τον συνδυασμό, τους συνεργάτες, τους εθελοντές, όλες και όλους που μας υποστήριξαν. Έκαναν έναν καταπληκτικό αγώνα.

Η ευθύνη του αποτελέσματος φέρει αποκλειστικά εμένα. Και κάτι ακόμη προς όλους τους Αθηναίους και όλες τις Αθηναίες. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, γιατί μου δώσατε την ευκαιρία μιας ζωής και μου επιτρέψατε να σας υπηρετήσω. Φεύγω από το Δημαρχείο όπως μπήκα, με το κεφάλι ψηλά».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment