Δυτική Αθήνα

Δημιουργία Πάρκου Ραδιοφωνίας στο Ίλιον

Οι παλιές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ από του χρόνου το καλοκαίρι θα φιλοξενούν το Πάρκο Ραδιοφωνίας στο Ίλιον, καθώς οι διαδικασίες για την δημιουργία του έχουν μπει σε σταθερή τροχιά, αφού και το αρμόδιο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, όσο και η ΕΡΤ επισπεύδουν τις διαδικασίες για ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών.

Συγκεκριμένα, αφού συντάχθηκαν οι σχετικές τεχνικές προδιαγραφές από τη Διεύθυνση Εταιρικής Ανάπτυξης της ΕΡΤ, στις 26 και 28 Σεπτεμβρίου 2018 προκηρύχθηκαν και αναρτήθηκαν στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) οι τρεις μελέτες ωρίμανσης του έργου που αφορούν στη σύνταξη και στην κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου λειτουργίας του Πάρκου Ραδιοφωνίας, στο σχεδιασμό ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου αλλά και στη σύνταξη προδιαγραφών του Οπτικοακουστικού Μουσείου.

Από τις προθεσμίες που έχουν δοθεί για την υποβολή προσφορών προκύπτει ότι η σχετική διαδικασία για όλες τις μελέτες θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Οκτωβρίου και εκτιμάται ότι ως το τέλος Οκτωβρίου θα υπάρχουν ανάδοχοι. Ο χρόνος παράδοσης των μελετών είναι τρεις μήνες, δηλαδή περίπου στο τέλος Ιανουαρίου, όπου και τα αποτελέσματά τους θα ενταχθούν στη συνολική μελέτη του έργου που έχει ήδη συνταχθεί εσωτερικά της ΕΡΤ και αφορά στη συντήρηση των κτιρίων. Με τον τρόπο αυτό, ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του συνολικού έργου και την εγκατάσταση αναδόχου ως τις αρχές του καλοκαιριού.

Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, ο δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «δεν έχω επίσημη ενημέρωση. Πληροφορούμαι ότι πρόκειται να γίνει μελέτη και στη συνέχεια υλοποίηση του Ραδιοτηλεοπτικού Μουσείου. Να πω ότι ούτε η άποψή μας έχει ζητηθεί. Είναι μια νοοτροπία την οποία μπορεί να μην την συμμερίζομαι αλλά είναι δικαίωμα της ΕΡΤ να κάνει ό,τι νομίζει χωρίς να ρωτάει την τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση. Εμείς χαιρετίζουμε αυτήν την απόφαση. Να πω ότι στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του δήμου ’89-91 αναφέρεται η αξιοποίηση και μετατροπή του χώρου σε ραδιοφωνικό μουσείο. Πολύ αργότερα χαρακτηρίστηκε ως χώρο πολιτιστικού ενδιαφέροντος κι από τότε εκείνο που κάνουμε είναι να αλληλογραφούμε με την ΕΡΤ ΑΕ να κάνει αποψίλωση, να καθαρίσει. Πριν από περίπου 5 χρόνια είχε εκπονηθεί και μελέτη από την ΕΡΤ προκειμένου να γίνει αυτό το μουσείο, την οποία μελέτη απ’ ό,τι καταλαβαίνω ότι η σημερινή διοίκηση δεν την υιοθετεί, δεν την λαμβάνει υπόψη της κι αυτό το λέω διότι σε ερώτησή μου απάντησαν ότι θα εκπονήσουν μελέτη. Παρόλα αυτά πάντως την δημιουργία του Ραδιοτηλεοπτικού Μουσείου την έχει εξαγγείλει ο υπουργός, κ. Παππάς. Θεωρώ ότι είναι ένας αξιόπιστος υπουργός κι ότι θα υλοποιηθεί το έργο».

 

Πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Related posts

Ανακατασκευή παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στο Δήμο Αιγάλεω

Peristeri News

Δημιουργία δύο νέων σχολικών μονάδων στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Peristeri News

Επίθεση κουκουλοφόρων στο Δημαρχείο Αιγάλεω

Peristeri News

Leave a Comment