PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Ζητεί στοιχεία από τους ελέγχους του ΥΠΕΞ στις ΜΚΟ


Στοιχεία και κατάθεση εγγράφων για τις ΜΚΟ που ελέγχονται για τα υπό εκκαθάριση προγράμματα του υπουργείου Εξωτερικών, ζητεί με ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Στοιχεία και κατάθεση εγγράφων για τις ΜΚΟ που ελέγχονται για τα υπό εκκαθάριση προγράμματα του υπουργείου Εξωτερικών, ζητεί με ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλης.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσούκαλης, «σύμφωνα με την απάντηση του κ. Υφυπουργού Εξωτερικών σε επίκαιρη ερώτησή μου σχετικά με τη διαδικασία διερεύνησης των χρηματοδοτήσεων ΜΚΟ από το υπουργείο Εξωτερικών, υπάρχουν συνολικά εκατόν ενενήντα οχτώ ανοιχτά προγράμματα. Το Μάρτιο του 2013 ολοκληρώθηκε ο λογιστικός έλεγχος των ογδόντα από αυτά τα ανοιχτά προγράμματα από εταιρεία ορκωτών λογιστών, που επελέγη με τις προβλεπόμενες διαδικασίες μειοδοτικού διαγωνισμού».

Με αυτό το δεδομένο ο βουλευτής ζητεί από τον υπουργό Εξωτερικών να ενημερωθεί για το πόσες και ποιες από τις 80 υποθέσεις έχουν παραπεμφθεί στις αρμόδιες εισαγγελίες για περαιτέρω δικαστική διερεύνηση και πότε.

Επίσης, υποβάλλει αίτηση για την κατάθεση του εγγράφου με τα αποτελέσματα των διαχειριστικών ελέγχων για τα 80 προγράμματα και την εταιρική σύνθεση των ΜΚΟ που εμπλέκονται στα εν λόγω 198 προγράμματα και τη σχετική κατανομή των προγραμμάτων ανά ΜΚΟ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment