PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Πλήγμα στην εκπαίδευση η κατάργηση εποπτείας των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων


Ως πλήγμα στην εκπαίδευση αλλά και ένα ακόμη βήμα προς τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά, την κατάργηση των διατάξεων που ρύθμιζαν την εποπτεία από το κράτος των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Ως πλήγμα στην εκπαίδευση αλλά και ένα ακόμη βήμα προς τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ), την κατάργηση των διατάξεων που ρύθμιζαν την εποπτεία από το κράτος των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ «η κατάργηση αυτή αντιβαίνει σε ρητές διατάξεις του Συντάγματος, άρθρο 16 παρ. 8, οι οποίες ορίζουν την υποχρέωση της πολιτείας σε ότι αφορά την εποπτεία των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και την υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών.

Η Εκπαίδευση αποτελεί λειτουργία που οργανώνεται, προσφέρεται, καθοδηγείται και ελέγχεται από το κράτος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα.

Το Σύνταγμα μόνο κατά παραχώρηση νοεί τη δημιουργία ιδιωτικών σχολείων και συνεπώς η αναγκαιότητα εποπτικών νόμων είναι αναγκαία.».

Προστίθεται ακόμη ότι η κατάργηση δεν έγινε γιατί το απαίτησε η τρόικα, αλλά αποτελεί «ιδεολογική επιλογή νεοφιλελεύθερης κοπής η οποία αντιμετωπίζει την εκπαίδευση ως καθαρά εμπορικό προϊόν και αρνείται τον δημόσιο έλεγχο που επιτάσσει το Σύνταγμα».

Καταλήγοντας σημειώνει ότι «η Δημοκρατική Αριστερά έχει στον πυρήνα της πολιτικής της την εκπαίδευση ως θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών και συστατικό στοιχείο της κοινωνίας μας. Οι νόμοι εποπτείας-ελέγχου των ιδιωτικών σχολείων και διαμόρφωσης εργασιακών συνθηκών εναρμονισμένων με το λειτούργημα του εκπαιδευτικού αποτελούν υποχρέωση της Πολιτείας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Peristeri News

Μητσοτάκης και Μενδώνη επισκέφθηκαν τη Μονή Δαφνίου στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Στη Μονή Δαφνίου αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Peristeri News

Leave a Comment