Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Αναγκαία η ενίσχυση του διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Παράλληλα η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι υπήρξαν δραματικές συνέπειες για το Δημόσιο από τη σύνδεση κινητικότητας και διαθεσιμότητας αλλά και απολύσεων.

Την ανάγκη η κυβέρνηση να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να επιστρέψει το μεγαλύτερο μέρος του διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ και να αποκατασταθεί – μέσω της κινητικότητας – το σύνολο των υπαλλήλων, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Παράλληλα η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι υπήρξαν δραματικές συνέπειες για το Δημόσιο από τη σύνδεση κινητικότητας και διαθεσιμότητας αλλά και απολύσεων.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αντιπολίτευσης η κυβέρνηση μόλις τώρα κατανόησε το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί και ως εκ τούτου επιθυμεί να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση.

Σύμφωνα, όμως, με τη ΔΗΜΑΡ «είναι όμως αμφίβολο αν η εργασιακή και κοινωνική θυσία χιλιάδων υπαλλήλων του δημόσιου τομέα είναι απαίτηση της τροϊκα ή εγχώριων πολιτικών νεοφιλελεύθερων εγκεφάλων».

Παράλληλα στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η ΔΗΜΑΡ «είχε έγκαιρα και με σαφήνεια τοποθετηθεί υπέρ της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης, ως στοιχείου βελτίωσης της λειτουργίας και επανασχεδιασμού των δομών του δημόσιου τομέα. Οι μαζικές απολύσεις όμως, διότι περί αυτού πρόκειται, οδηγούν στην απορρύθμιση του δημόσιου τομέα».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Στην Αθήνα απόψε ο Μάρκο Ρούμπιο

Peristerinews.gr Newsroom

Στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Peristerinews.gr Newsroom

Κυρ. Μητσοτάκης: 4 νέα μέτρα για την ακρίβεια

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment