PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΔΗΜ.ΑΡ: Ενίσχυση των κινημάτων παράκαμψης μεσαζόντων



Με στόχο την ενίσχυση των κινημάτων διάθεσης προϊόντων χωρίς τη μεσολάβηση μεσαζόντων, η Δημοκρατική Αριστερά καλεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Με στόχο την ενίσχυση των κινημάτων διάθεσης προϊόντων χωρίς τη μεσολάβηση μεσαζόντων, η Δημοκρατική Αριστερά καλεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλάβει πρωτοβουλίες, όπως π.χ. είναι η δημιουργία δημοτικών αγορών παραγωγών.

Εκτίμηση της ΔΗΜΑΡ είναι ότι το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας» μπορεί να αποτελέσει την «αφορμή και το έναυσμα ανάληψης δράσεων από την αυτοδιοίκηση για την προστασία των παραγωγών, για τη μείωση της αδικαιολόγητα υψηλής τελικής τιμής των αγροτικών προϊόντων που φτάνουν στον καταναλωτή, για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας των μεσαζόντων και για την προώθηση του “δίκαιου εμπορίου”».

Μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «η πρωτοβουλία για τη δημιουργία δημοτικών αγορών των παραγωγών εντάσσεται στη νέα αντίληψη για την ανάπτυξη μορφών κοινωνικής οικονομίας και δίκαιου εμπορίου, όπου δεν χωρούν αισχροκέρδεια, μεσάζοντες και διαμεσολαβητές για την αγορά προϊόντων του πρωτογενούς τομέα».

Πιο συγκεκριμένα, η Δημοκρατική Αριστερά προτείνει στην Τ.Α.:

– Να ζητήσει σχετική άδεια λειτουργίας Δημοτικών Αγορών από το Υπουργείο Ανάπτυξης,

– Να ορίσει συγκεκριμένο χώρο και να τον εξοπλίσει με ειδικά κιόσκια και με τις αναγκαίες υποδομές για την εγκατάσταση Δημοτικής Αγοράς Παραγωγών, η οποία να λειτουργεί σε τακτική βάση και να προωθεί στους καταναλωτές ποικιλία αγροτικών προϊόντων που παράγονται σε τοπικό επίπεδο.

– Να συντάξει σχετικό κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς Παραγωγών με ισότιμους όρους και προϋποθέσεις για τη συμμετοχή, αν είναι δυνατόν, όλων των παραγωγών, στο εγχείρημα αυτό.

– Να διαδώσει και να υποστηρίξει οργανωτικά την πρωτοβουλία αυτή, μέσω και των Κεντρικών και τοπικών ενώσεων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment