Viber
PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Δήλωση του προέδρου της ΠΕΔΑ Νίκου Σαράντη για τους παιδικούς σταθμούς

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

“Οι περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση για τη φιλοξενία παιδιών σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς των Δήμων θα στερήσουν φέτος τη φιλοξενία από 53.000 νήπια και βρέφη”

Η δήλωση του Νίκου Σαράντη προέδρου της ΠΕΔΑ και δημάρχου Αγίων Αναργύρων-Καματερού για τους παιδικούς σταθμούς :

Οι περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση για τη φιλοξενία παιδιών σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς των Δήμων θα στερήσουν φέτος τη φιλοξενία από 53.000 νήπια και βρέφη.

Το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται σ’ αυτές τις 50.000 οικογένειες είναι τεράστιο. Για άλλη μια φορά μέσα σε λίγες μέρες φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο οικονομικός στραγγαλισμός της Αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία ρίχνει όλα τα βάρη στις πλάτες των συμπολιτών μας.

Ακόμη περισσότερο εξοργιστικό είναι το ότι για το συγκεκριμένο πρόβλημα υπάρχει λύση, με τη διάθεση πόρων από τα λιμνάζοντα χρήματα του ΕΣΠΑ, που όμως αν και έχει προταθεί έγκαιρα από την Αυτοδιοίκηση, δεν υλοποιείται.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα αυτή την πολιτική που αφήνει δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός Παιδικών Σταθμών, όπως αφήνει τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων να διαλυθούν και την καθημερινή εξυπηρέτηση του πολίτη να υποβαθμιστεί.

Σε λίγες μέρες, στις συσκέψεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και το έκτακτο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, πρέπει να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις για να διεκδικήσουμε επαρκή χρηματοδότηση για τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και τη φιλοξενία όλων των παιδιών που έκαναν αίτηση. Αποφάσεις για όλα τα καυτά προβλήματα που απειλούν τους Δήμους με απαξίωση και με κλείσιμο, που απειλούν τους συμπολίτες μας με την εγκατάλειψη και την δραματική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Νέα δενδρύλλια στο Πάρκο Τρίτση – Έκκληση να μην καταστραφούν οι νέες φυτεύσεις

Peristerinews.gr Newsroom

Ίλιον: Με μεγάλη συμμετοχή το 15ο «Jazz στο Πάρκο»

Peristerinews.gr Newsroom

Αιγάλεω: Ξεκίνησε η μεγάλη ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment