PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Δήλωση του επικεφαλής της «Αριστερής Κίνησης Περιστερίου» Π. Παπανικολάου


Δήλωση έκανε ο επικεφαλής με την παράταξη «Αριστερή Κίνηση Περιστερίου», Πάνος Παπανικολάου, με αφορμή τα τελικά αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών 2019 στο Περιστέρι και τον 2ο γύρο των Περιφεριακών.

Αναλυτικά:

«Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου ευχαριστεί τους πάνω από δύο χιλιάδες δημότες που την ψήφισαν για δημοτικό συμβούλιο και τους πολύ περισσότερους που την ψήφισαν για δημοτικές κοινότητες δίνοντάς της για μια ακόμα φορά αξιόλογο ποσοστό, λίγο ή ελάχιστα μικρότερο από αυτό συνδυασμών που υποστηρίζονταν επίσημα από μεγάλα κοινοβουλευτικά κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ.

Παρά τα παραπάνω και παρά το γεγονός πως κατανοούμε απόλυτα τους περιορισμούς της εκλογικής διαδικασίας στο τοπικό αστικό κράτος – δήμο, θεωρούμε πως το εκλογικό αποτέλεσμα όσον αφορά τις ψήφους και το ποσοστό της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου είναι πίσω από αυτό που θέλαμε και θα συζητήσουμε σχετικά στις διαδικασίες της γενικής μας συνέλευσης.

Επίσης θεωρούμε πως και το συνολικό αποτέλεσμα στο Περιστέρι, με δεδομένο πάλι το υψηλό ποσοστό αποχής που αφορά κυρίως τις νεότερες ηλικίες, κάθε άλλο παρά θετικό μπορεί να θεωρηθεί. Η δημοτική παράταξη Παχατουρίδη ενισχύεται σημαντικά με την άνοδό της να προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την αντίστοιχη μεγάλη πτώση των συνδυασμών ΣΥΡΙΖΑ (11% την προηγούμενη φορά, τώρα 5,5%) και ΠΑΣΟΚ (13% την προηγούμενη φορά, τώρα 3,5 % + 2,5% = 6% αθροιστικά οι δύο συνδυασμοί που συνδέονταν με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ επίσημα ή ανεπίσημα). Άλλωστε αυτό επιβεβαιώνεται εμφατικά και από την σύγκριση με τις ψήφους στις δημοτικές εκλογές, των ψήφων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στην διπλανή κάλπη των ευρωεκλογών την ίδια μέρα και στο ίδιο εκλογικό σώμα. Ο αρνητικός χαρακτήρας του συνολικού αποτελέσματος όσον αφορά την δική μας θεώρηση έγκειται κυρίως στην εκλογική έκφραση της τάσης υποταγής μεγάλου αριθμού εργαζόμενων, ανέργων, νέων και συνταξιούχων στο σύμπλεγμα εργοδοτικών συμφερόντων και αντιδραστικής αστικής μνημονιακής πολιτικής που εκφράζει η δημοτική αρχή Παχατουρίδη. Μια δημοτική αρχή που όχι μόνο εκλογικά αλλά κυρίως ουσιαστικά και ολόπλευρα τα τελευταία 9 χρόνια 2010 – 2019 έχει την πλήρη στήριξη των κυβερνητικών μηχανισμών όχι μόνο της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ (περιφερειακή αρχή Σγουρού) και του ΣΥΡΙΖΑ (περιφερειακή αρχή Δούρου) σε όλες της τις ενέργειες ακόμα και τις πιο κραυγαλέα αρνητικές (ΣΜΑ στο Άλσος, σκάνδαλο πρώην 1ης Παιδικής Χαράς κλπ). Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ μαχητική αντιπολίτευση και έξω και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Όμως δεν καταφέραμε στον βαθμό που θέλαμε να γίνουν με την συμβολή μας μεγάλες δυναμικές κινητοποιήσεις διαρκείας που να αναστείλουν και να ακυρώσουν μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής (εγκατάσταση των βαρόνων της νύχτας σε γειτονιές, ιδιωτικοποίηση κάθε ελεύθερου δημόσιου χώρου υπέρ ημετέρων, συνεχιζόμενη λειτουργία του ΣΜΑ – σκουπιδοχαβούζα κλπ, κλπ) ώστε πραγματικές λαϊκές νίκες να πείσουν ακόμα ευρύτερο κόσμο πως η αξιοπρέπεια και η ανυπακοή αξίζουν τον κόπο και πως η υποταγή (που προπαγανδίζεται από το σύνολο του αστικού πολιτικού συστήματος και από το σύνολο των καθεστωτικών ΜΜΕ) δεν είναι μονόδρομος. Τόσο στο γενικότερο κοινωνικό επίπεδο ενάντια στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων όσο και σε τοπικό επίπεδο όπου το πολυπλόκαμο οικονομικό – πολιτικό – εργοδοτικό σύμπλεγμα Παχατουρίδη είναι ο ιδανικότερος εκφραστής αυτού του μαύρου μετώπου. Επίσης δεν καταφέραμε στον βαθμό που θέλαμε να δώσουμε απάντηση στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια – με δομές συλλογικής έκφρασης – στην δίψα του κόσμου και ιδιαίτερα της νεολαίας για έκφραση και δημιουργία ενάντια στον ιλουστρασιόν σκουπιδοπολιτισμό που σερβίρει το όλο σύστημα και η δημοτική μας αρχή.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, της λαϊκής και νεολαιίστικης αυτοοργάνωσης για να έρθουν τα ΚΑΤΩ ΠΑΝΩ στις ζωές μας και στις γειτονιές μας, θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά και ακόμα πιο αποφασιστικά !

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου χαιρετίζει επίσης το ποσοστό της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική (της οποίας η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου είναι οργανικό και αναπόσπαστο μέρος) στις περιφερειακές εκλογές. Όσον αφορά τον 2ο γύρο των περιφερειακών την επόμενη Κυριακή είναι σαφές και αυτονόητο πως η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου με βάση και τις εδώ επί 5 χρόνια εμπειρίες όχι μόνο δεν μπαίνει σε κανενός είδους «δίλημμα» αλλά καλεί τον κόσμο να μην ψηφίσει ούτε τον Πατούλη – ΝΔ πολιτικό συνεταίρο του κ. Παχατουρίδη ούτε την Δούρου – ΣΥΡΙΖΑ που η αγαστή της συνεργασία και συνενοχή με το καθεστώς Παχατουρίδη ΣΕ ΟΛΑ ήταν προκλητική τα τελευταία 5 χρόνια.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου καλεί όλους/όλες που την στήριξαν και συμμετείχαν τόσο στην εκλογική μάχη όσο και στις κινηματικές μάχες όλων των προηγούμενων ετών να πάρουν μέρος στην Γενική της Συνέλευση την επόμενη Δευτέρα 3 Ιούνη, ώρα 8 μμ στο Πολιτικό – Πολιτιστικό μας Στέκι (Ακροπόλεως 18 και Ιάσονος) για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε δημοκρατικά και ολομελειακά όπως πάντα για τα παραπάνω και για την δράση μας το επόμενο διάστημα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment