PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς


«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς γίνεται κάτω από το βάρος της πολιτικής – οικονομικής – κοινωνικής κρίσης που βιώνει η χώρα…

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, Κώστας Παπαντωνίου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς γίνεται κάτω από το βάρος της πολιτικής – οικονομικής – κοινωνικής κρίσης που βιώνει η χώρα.

Οι μηδενικές σχεδόν προσλήψεις των εκπαιδευτικών, η καθυστέρηση στην εκτύπωση των σχολικών βιβλίων, οι περικοπές μισθών και η συρρίκνωση του οικογενειακού εισοδήματος, η απώλεια θέσεων εργασίας και η αύξηση της ανεργίας δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την προσπάθεια στο χώρο της εκπαίδευσης.

Είναι σαφές, όμως, ότι όλα τα παραπάνω δημιουργούν την ανάγκη για αντιστροφή αυτής της κατάστασης.

Η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, η ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, η αύξηση των δαπανών για την παιδεία, η στήριξη του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών, η αναβάθμιση του σχολείου ως πολιτισμικού κύτταρου για την τοπική κοινωνία κλπ. θα πρέπει να αποτελέσουν πολιτική προτεραιότητα.

Το μέλλον, τα όνειρα, η δημιουργικότητα και οι στόχοι της νέας γενιάς δεν μπαίνουν στο περιθώριο, είναι στην πρώτη γραμμή.

Για τη νέα σχολική χρονιά, εύχομαι καλή δύναμη σε όλους, επιμονή, συνεχείς αγώνες, αγάπη για τα παιδιά».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment