Δημοτικά

Δήλωση Γιώργου Σιδέρη για κρούσματα σε εργαζομένους του Αττικόν

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο Αττικόν όπου 14 εργαζόμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες πρόκειται για 6 τραυματιοφορείς, 7 νοσηλευτές και γιατρούς και ένα τεχνικό.

Σε δήλωσή του για τα κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Αττικόν» ο Γιώργος Σιδέρης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου, μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ και μέλος του ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο σημειώνει:

«Τα 14 ενεργά κρούσματα εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο, στους οποίους ευχόμαστε περαστικά από καρδιάς, αποδεικνύουν ότι οι υγειονομικοί έχουν αναλάβει πλήρως τις ευθύνες που τους αναλογούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας και το καλό των ασθενών.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την υποκρισία, την κοροϊδία και την επίκληση στην ατομική ευθύνη. Συνεχίζει την τραγική πολιτική που υποτάσσει την υγεία στον στενό κορσέ των αντοχών της οικονομίας. Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τα ασαφή πρωτόκολλα-αλαλούμ για τους υγειονομικούς στο όνομα της υποστελέχωσης.

Κάθε μέρα που περνάει φαίνεται πόσο επίκαιρο και αυτονόητο είναι αυτό για το οποίο παλεύουμε: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (γιατί όποιος αρρωσταίνει πρέπει να αντικαθίσταται), μονιμοποίηση των συμβασιούχων (γιατί οι ανάγκες που καλύπτουν είναι διαρκείς κοινωνικές ανάγκες), τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα στους υγειονομικούς, έγκαιρη ιχνηλάτηση και απομόνωση των ύποπτων κρουσμάτων (γιατί δεν μπορεί τα νοσοκομεία να μετατραπούν σε χώρους διασποράς).

Χρειάζεται αυτός ο αγώνας να δυναμώσει κι άλλο γιατί αφορά την ίδια τη ζωή υγειονομικών και ασθενών».

Related posts

Δήμος Περιστερίου: Δωρεάν εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας

Peristeri News

Εκδήλωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου στην πλατεία Δημαρχείου

Peristeri News

Οι πολίτες ανακάλυψαν τα μυστικά της ανακύκλωσης στο Άλσος Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment