PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δηλώσεις των κομμάτων για το κούρεμα του ελληνικού χρέους


Τις θέσεις και τις κριτικές τους για την πρόταση για κούρεμα του ελληνικού χρέους, ανακοίνωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τις θέσεις και τις κριτικές τους για την πρόταση για κούρεμα του ελληνικού χρέους, ανακοίνωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφορικά με την πρόταση για κούρεμα του ελληνικού χρέους, απάντησε τα εξής: «Η προοπτική του κουρέματος του ελληνικού χρέους με βρίσκει 100% αντίθετο. Κάτι τέτοιο θα έχει τεράστιες και σημαντικότατες παρενέργειες. Δεν ξέρω ποια θα είναι η δυναμική των τραπεζών. Δεν ξέρω αν θα αντέξουν οι τράπεζες. Φοβάμαι μήπως έχουμε κάποιες «συμφορές» και βρεθούμε σε πολύ δυσκολότερη κατάσταση».

Σε άλλη ερώτηση του ίδιου δημοσιογράφου για το τι προτείνει ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ως λύση για την αντιμετώπιση του χρέους, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε τα εξής: «Για την αντιμετώπιση της κατάστασής μας, θα ζητούσα από την Ευρώπη να προβεί στην κεφαλαιοποίηση όλου του χρέους μας, εν συνεχεία στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του με παράλληλη «περίοδο χάριτος» 5 ετών και τη δυνατότητα εξόφλησης του υπολοίπου σε χρονική περίοδο 35 ετών, πληρώνοντας 10 δισ. ετησίως».

Ο Π. Σκουρλέτης, εκ μέρους του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για το κούρεμα του χρέους και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Καθώς η κρίση επεκτείνεται στην Ευρώπη καθίσταται σαφές ότι οι κυρίαρχες δυνάμεις αδυνατούν να βρουν μια βιώσιμη λύση που να την ανακόπτει. Είναι φανερό πως αδυνατούν να δημιουργήσουν μια «υγειονομική ζώνη» γύρω από τη χώρα μας, που αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου της βαθιάς δομικής κρίσης της νεοφιλελεύθερης Ε.Ε.

Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, είναι ήδη νεκρές και οι προωθούμενες λύσεις με κούρεμα του χρέους θα συνοδεύονται με ακόμα πιο επώδυνα και εξοντωτικά μέτρα για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Πρόκειται για την κατάληξη της μνημονιακής πολιτικής του τελευταίου ενάμιση χρόνου. Με ευθύνη της κυβέρνησης ζούμε μια πολλαπλή χρεοκοπία, κοινωνική και πολιτική, που μας οδηγεί ολοταχώς και στην πλήρη οικονομική χρεοκοπία.

Η πλήρης αναξιοπιστία της κυβέρνησης , οι εκβιασμοί απέναντι στη κοινωνία και η ενοχοποίηση των κοινωνικών αγώνων κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη της παραίτησής της και της άμεσης προκήρυξης εκλογών. Ο σημερινός πρωθυπουργός, που δεν εκφράζει σχεδόν κανέναν πέρα από τα συμφέροντα των δανειστών και των ισχυρών οικονομικών ελίτ, δεν μπορεί να ανταλλάσσει μυστικές επιστολές με την κ. Λαγκάρντ, δεν μπορεί να εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό, δεν μπορεί να παραμένει άλλο στη θέση του» .

Ανούσια λύση χαρακτήρισε το κούρεμα του χρέους ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην εκπομπή “Πρωϊνή ενημέρωση” της ΝΕΤ .

Από την πλευρά τους, οι Οικολόγοι Πράσινοι τονίζουν ότι: «Η παραφιλολογία για το κούρεμα του δημόσιου χρέους, αποδεικνύει, μόλις 2 μήνες μετά, την πρόβλεψη των Οικολόγων Πράσινων, ότι οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου ήταν δειλές και καθυστερημένες και ότι η ηγεσία της Ε.Ε. είναι κατώτερη των περιστάσεων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment