PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δηλώσεις Νταβούτογλου και απάντηση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών


Από τη Θράκη έως το Καστελόριζο η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Από τη Θράκη έως το Καστελόριζο η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, που φτάνει την Τρίτη για επίσκεψη στην Αθήνα, επαναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» τις γνωστές θέσεις της Άγκυρας για το Αιγαίο.

Σημειώνει ότι το Καστελόριζο είναι μέρος της Μεσογείου, όχι του Αιγαίου, καθώς επιδίωξη της τουρκικής πλευράς είναι να μην συμπεριληφθεί η νήσος σε μία ενδεχόμενη συμφωνία.

«Για την Ελλάδα, στόχος των διερευνητικών επαφών είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μεταξύ των δύο χωρών σε όλο το εύρος της, από τη Θράκη μέχρι το Καστελόριζο».

Αυτό τονίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το Καστελόριζο, σε συνέχεια συνέντευξης του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον κ. Νταβούτογλου, «οι διερευνητικές επαφές έχουν ρητό στόχο να εξετάσουν όλα τα θέματα που αφορούν τις διαφωνίες μας στο Αιγαίο. Επομένως, είμαστε επικεντρωμένοι κατά προτεραιότητα στο θέμα του Αιγαίου. Ωστόσο, το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο… Και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία διαφωνούν σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Άσχετα όμως, με τη γεωγραφική συνάφεια ή άλλα θέματα, εμείς θέλουμε να λύσουμε όλες τις διαφορές μας με την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment