PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δίκη – Μάτι: Αναβλήθηκε για 30 Οκτωβρίου η δεύτερη δίκη λόγω… ΔούρουΓια τις 30 Οκτωβρίου αναβλήθηκε και η δεύτερη δίκη για το Μάτι λόγω της βουλευτικής ιδιότητας που απέκτησε η εκ των κατηγορουμένων Ρένα Δούρου.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει στη Βουλή αίτημα για την άρση της ασυλίας της κ. Δούρου,η οποία έχει παραπεμφθεί μαζί με άλλα είκοσι άτομα στο εδώλιο για τις σωματικές βλάβες που προκλήθηκαν σε 11 άτομα,τα ονόματα των οποίων όμως δεν είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό κατάλογο με τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη δίκη που αφορά στους θανάτους 104 ανθρώπων στο Μάτι θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 24 Ιουλίου υπό την προϋπόθεση της άρσης της ασυλίας της κ. Δούρου που αναμένεται εντός της εβδομάδας.

Η δήλωση της Ρένας Δούρου

Σε δήλωσή της προς το δικαστήριο σήμερα η κ. Δούρου ανέφερε εκ νέου, όπως είχε κάνει και στη πρώτη βασική δίκη ότι παραιτείται της βουλευτικής της ιδιότητας και πως έχει ζητήσει από το πρόεδρο της Βουλής την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές της 25.06.2023 εκλέχτηκα βουλεύτρια στην εκλογική περιφέρεια «Δυτικός Τομέας Αθήνας» με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ορκίστηκα στις 03.07.2023 σύμφωνα με το άρθρο 59 Σ. Η ιδιότητά μου αυτή υποχρεώνει το Δικαστήριό Σας, το οποίο κατά την δικάσιμο της 17.07.2023 καλείται να εκδικάσει, παράλληλα με το ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, την εθνική τραγωδία της 23.07.2018 στο Μάτι, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 62 Σ να αναστείλει τη σε βάρος μου ποινική δίωξη μέχρις ότου χορηγηθεί άδεια από την Βουλή των Ελλήνων. Το ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, το οποίο από την 31.10.2022 εκδικάζει την υπόθεση με βάση το 860/2022 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών αδιάλειπτα και συστηματικά, έχοντας πραγματοποιήσει ήδη 74 συνεδριάσεις, κατά τη δικάσιμο της 04.07.2023 διέκοψε τη δίκη και όρισε νέα δικάσιμο την 24.07.2023, προκειμένου κατ’ άρθρο 62 Σ να αποσταλεί στη Βουλή των Ελλήνων αίτημα για την άρση της βουλευτικής μου ασυλίας.

Με την παρούσα δηλώνω ότι, παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και των δικαιωμάτων που μου δίνει ο Κανονισμός της Βουλής (Άρθρο 83), ενώ έχω ήδη ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής με την από 06.07.2023 επιστολή μου, και θα επαναλάβω, να επισπεύσει τις διαδικασίες, ώστε τάχιστα να χορηγηθεί η σχετική άδεια για την απρόσκοπτη πλέον συνέχιση της διεξαγόμενης στο ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και ενώπιον του Δικαστηρίου Σας δίκης. Στον πυρήνα των αξιών μου βρίσκεται η ισότιμη αντιμετώπιση από τη Δικαιοσύνη όλων των πολιτών, ισχυρών και ανίσχυρων, προβεβλημένων και μη. Στο πλαίσιο αυτό, στάθηκα με σεβασμό απέναντι στο θεσμό της Δικαιοσύνης σε όλα τα στάδια της διαδικασίας και αναμένω το ακροατήριο με υπομονή, αλλά και με την πεποίθηση ότι δικαστές που τιμούν το λειτούργημά τους θα λάβουν τη δίκαιη απόφαση”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!

Related posts

Από 1η Ιουνίου σε λειτουργία 65 τμήματα ενδοοικογενειακής βίας

Peristeri News

Περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – Κατάρ

Peristeri News

Συρεγγέλα στο Περιστέρι: Στις 9 Ιουνίου η Δυτική Αθήνα στέλνει ηχηρό μήνυμα στήριξης της ΝΔ

Peristeri News

Leave a Comment