PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δίκη Φιλιππίδη: Κατέθεσαν Μακρυπούλια, Σχίζα, Χαλκιάς


Με τις καταθέσεις των ηθοποιών Ζέτας Μακρυπούλια, Ράνιας Σχίζα και Τάσου Χαλκιά συνεχίστηκε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή και δύο απόπειρες βιασμού.

Οι ηθοποιοί κλήθηκαν να καταθέσουν στο δικαστήριο για να δώσουν διευκρινίσεις σε όσα φέρεται να καταγγέλλει η γυναίκα η οποία κατηγορεί τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό το 2008.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης την είχε καλέσει κατά τις πρόβες στο θέατρο «Ήβη», έτσι ώστε να της δώσει έναν πρόσθετο ρόλο στην παράσταση που σκηνοθετούσε. Όπως έχει καταθέσει, η Ζέτα Μακρυπούλια την είχε δει στην τουαλέτα και της είχε πει «χαίρομαι που θα είσαι μαζί μας», ενώ η κ. Σχίζα και ο κ. Χαλκιάς έκαναν πρόβα για το έργο.

«Δεν γνωρίζω την καταγγέλλουσα. Γνωρίζω τη μητέρα της. Δε θυμάμαι ούτε το κορίτσι, ούτε να της είπα κάτι. Δεν θυμάμαι το 2008 να τη συνάντησα στις τουαλέτες. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι δεν υπήρχε έξτρα ρόλος. Έξι ξεκινήσαμε, έξι τελειώσαμε. Αν υπήρχε κάποια στιγμή κάποια ιδέα, δεν το ξέρω. Δεν θυμάμαι ποτέ να έχω συναντήσει κορίτσι στην τουαλέτα και να έχω πει αυτά. Ζητώ συγγνώμη, αλλά δε θυμάμαι κάτι τέτοιο» είπε η Ζέτα Μακρυπούλια.

Εισαγγελέας: Επιτρεπόταν στις πρόβες να έρχονται τρίτοι και να βλέπουν την παράσταση;

Μάρτυρας: Γενικά απαγορεύεται, αλλά εξαρτάται από τον σκηνοθέτη.

Εισαγγελέας: Στη συγκεκριμένη παράσταση γινόταν;

Μάρτυρας: Όχι.

Εισαγγελέας: Αν ερχόταν κάποιος, θα το παρατηρούσατε;

Μάρτυρας: Φαντάζομαι ότι ίσως ρωτούσα.

«Πολλές φορές υπάρχουν ονόματα ρόλων που αναφέρονται στην παράσταση χωρίς να εμφανίζονται ποτέ. Στη δική μας παράσταση δεν υπήρξε τέτοιος ρόλος. Αν πρέπει να ακουστεί μια φωνή, συνήθως το κάνει κάποιος από εμάς, δεν παίρναμε έξτρα ηθοποιό. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στις παραστάσεις που έχω δουλέψει εγώ» είπε η ηθοποιός.

Από την πλευρά της η Ράνια Σχίζα κατέθεσε: «Δεν έχω καθόλου εικόνα της κοπέλας. Ούτε τη μητέρα της γνωρίζω. Όταν κάνουμε πρόβα, είμαστε εντελώς πάνω στη σκηνή. Όπως και στην παράσταση. Αν ήρθε κάποιος, δεν το θυμάμαι. Δεν έχω καθόλου εικόνα και της καταγγέλλουσας. Σίγουρα δεν θυμάμαι να υπήρξε ενόχληση, δεν είχαμε τέτοια» είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Τάσος Χαλκιάς: «Δεν γνωρίζω τίποτα από όλα αυτά. Από την αρχή έξι άτομα ήμασταν. Παρουσία μου δεν έγινε ποτέ καμία συζήτηση για έξτρα ρόλο. Η συνεργασία μας με τον Φιλιππίδη υπήρξε άψογη καλλιτεχνικά. Τον διακατέχει τελειομανία, μπορώ να το πω και μανία» ανέφερε ο κ. Χαλκιάς.

Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για ανάκληση της απόφασης του δικαστηρίου με την οποία αντικαταστάθηκε μια ένορκος από αναπληρωματικό, υιοθετώντας τη σχετική πρόταση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment