PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δίκη Χρυσής Αυγής: Το δικαστήριο αμφισβητεί την εισαγγελέα


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δίκης της Χρυσής Αυγής, με την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη να κρίνει ότι πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση για τις αναστολές.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζητά να δοθεί εισαγγελική πρόταση ή διευκρινίσεις αναφορικά με τους καταδικασθέντες που δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο λόγω πολυετών καθείρξεων, όπως οι δράστες της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν, Χρήστος Στεργιόπουλος και Διονύσης Λιακόπουλος.

Ωστόσο, η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, εμφανίζεται αμετακίνητη από την πρότασή της.

Μετά από τη νέα αυτή εξέλιξη, η διαδικασία διεκόπη για αύριο, Τετάρτη, στις 11 το πρωί.

Στα έδρανα των κατηγορουμένων βρέθηκε και σήμερα ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, στον οποίο έχει επιβληθεί ποινή 10 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η εισαγγελική πρόταση

Σημειώνεται ότι η εισαγγελική πρόταση περί χορήγησης ανασταλτικού χαρακτήρα στην έφεση, ακολουθεί την αθωωτική πρόταση, τον Δεκέμβριο του 2019, περί απαλλαγής όλων των κατηγορουμένων για τις κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εκτιμώντας ότι δεν αποδείχθηκε κεντρικός σχεδιασμός για κανένας αδίκημα, ύστερα από εντολή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.

Πρόταση την οποία υπεραμύνθηκε μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου της 7ης Οκτωβρίου, στο στάδιο των ελαφρυντικών, λέγοντας:

«Δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Για να μην υπάρχουν σκιές, παραμένω πίστη στην πρόταση μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου».

Τη Δευτέρα, αναλύοντας το σκεπτικό της πρότασής της ότι οι καταδικασθέντες δεν θεωρούνται ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων ανέφερε:

«Ουδείς κίνδυνος υπάρχει αφού διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή, έκλεισαν τα γραφεία, έκλεισε η εφημερίδα και ο πολιτικός της λόγος».

Το ζήτημα του κλεισίματος της εφημερίδας της Χρυσής Αυγής αποτέλεσε επιχείρημα του συνηγόρου υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, Δημήτρη Παπαδέλη, την Παρασκευή κατά το αίτημα του αρχηγού της Χρυσής Αυγής για αναστολή ποινής.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδέλης είχε ισχυριστεί:

«Έκλεισε η εφημερίδα, το κομματικό όργανο. Αυτό δεν ειναι ανεπανόρθωτη βλάβη; Το κατάφεραν. Έχει ερημώσει το κόμμα, η οργάνωση. Δεν υπαρχει η φωνή αυτού του κόμματος και συγχαρητηρια στο think tank που το σκέφτηκε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment