PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη φυλακή η ηγετική ομάδα – Αναστολή για 12


Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο Νίκος Μιχαλολιάκος και όλη η «διευθυντική» ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όπως αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Συνολικά, 38 καταδικασθέντες οδηγούνται στη φυλακή καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημα τους για αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους μέχρι το εφετείο.

Αναστολή δόθηκε μόνο σε 12 καταδικασθέντες ενώ εκτός φυλακής παραμένουν μόνο πέντε πρώην βουλευτές οι Μιχαήλ Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας και Δημήτρης Κουκούτσης.

Στους τέσσερις εξ αυτών το δικαστήριο επέβαλε τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 20.000 ευρώ και της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής τους.

Στο δικαστήριο είναι από τους πρώην βουλευτές μόνο ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος τέθηκε σε αστυνομικό κλοιό και κρατείται, ενώ οι υπόλοιποι θα αναζητηθούν

Μία ώρα διακοπή

Λίγο νωρίτερα, το δικαστήριο διέκοψε για μία ώρα προκειμένου να λάβει την κρίσιμη απόφαση για την τύχη των καταδικασθέντων στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ενώ τα μέτρα ασφαλείας ήταν πολύ αυστηρά μέσα στην αίθουσα.

Με την έναρξη της συνεδρίασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος του Ηλία Κασιδιάρη που ζητούσε να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με κυβερνητικό στέλεχος της κυβέρνησης Σαμάρα.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας δεν μπορεί να διερευνηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Στη συνέχεια, κάνοντας δεκτό το αίτημα του Γιάννη Λαγού, η πρόεδρος του δικαστηρίου προχώρησε στην ανάγνωση των επίμαχων βουλευμάτων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment