PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δίκη Χρυσής Αυγής: Με εντάσεις συνεχίστηκε η τέταρτη συνεδρίαση

Αψιμαχίες και ενστάσεις κυριάρχησαν κατά την τέταρτη συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν ένσταση απαραδέκτου της εφέσεως του Εισαγγελέα Εφετών με την οποία κρίθηκαν χαμηλές οι ποινές για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αμπουζίντ Εμπάρακ.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης λαμβάνοντας τον λόγο είπε: «Υπάρχει μόνο μία ειδική αναφορά στο πρόσωπό μου στην έφεση του Εισαγγελέα για μία δήλωση που δεν είναι δική μου. Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίθει ψευδών”, είπε ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής και αρνήθηκε την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης που του αποδίδεται.

«Αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία και την αποκρούω. Χαρακτηρίζεται από έλλειψη οποιασδήποτε πράξης. Είναι ανυπόστατη, αβάσιμη, κακόβουλη προσβάλει την αλήθεια και τους κανόνες δικαιου. Αυτή δεν είναι η δικιά μου θέση αλλά του προέδρου εφετών και εισηγητή δικαστικού συμβουλίου ο οποίος ζήτησε την αθώωση. Στην πρωτοβάθμια δίκη η εισαγγελέας της έδρας και νυν αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με την πρότασή της αποδόμησε την κατηγορία και απέδειξε με ακράδαντα επιχειρήματα την αθωότητα μου. Σκοπός είναι ένας να πλήξει την ελεύθερη έκφραση των πολιτικών θέσεων. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών ο οποίος συνέταξε την εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση Μπαλτάκου, δηλώνει ότι πρέπει να γίνει έρευνα για τις πιέσεις προς τον εισαγγελέα που συνέταξε την κατηγορία. Έχω υποχρέωση να επισημάνω ότι είμαι ο μοναδικός πολίτης στην Ευρωπαϊκή Ενωση στον οποίο έχει επιβληθεί απαγόρευση επικοινωνιών, μου απαγορεύεται να ομιλώ με στενούς ανθρώπους περιβάλλοντός μου, συνεργάτες μου στην εργασία μου και κόμμα. Θα αποδείξω την αθωότητά μου. Ως μέλος επιτροπών της Βουλής υπερασπίστηκα ανεξαρτησία δικαιοσύνης. Είμαι μέλος ενός κόμματος από αυτά που κυριαρχούν τώρα σε όλη την Ευρώπη» τόνισε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος.

Το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση.

Συνήγοροι Μιχαλολιάκου: Άκυρη η κλήτευση

Για ακυρότητα της κλήτευσης του Νίκου Μιχαλολιάκου έκαναν λόγο οι συνήγοροί του.
«Δέστε εάν υπάρχει σχέση αυτή της υπογραφής με όσα έχετε στη δικογραφία. Είναι πλαστή η υπογραφή του» ανέφερε ο Δημ. Παπαδέλλης, δικηγόρος του Νικ.Μιχαλολιάκου, με τη εισαγγελέα να τον αντικρούει λέγοντας ότι «το έγγραφο είναι γνήσιο αλλά σε κάθε περίπτωση η ένσταση είναι απαράδεκτη, διότι πρέπει να κατονομάσει πλαστογράφο».

Ο κ. Παπαδέλλης επέμεινε και ζήτησε να διακόψει το δικαστήριο και να κληθούν οι ιατροί του Νικ. Μιχαλιάκου για να καταθέσουν εάν ήταν σε θέση να υπογράψει. Το αίτημα απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

Λαγός: Ζητώ την αποφυλάκισή μου

Για ακόμη μια φορά ο Γιάννης Λαγός ζήτησε την αποφυλάκισή του, λέγοντας μεταξύ άλλων:
“Το ότι είμαι στη φυλακή με στεναχωρεί πάρα πολύ. Είμαι 38 μήνες φυλακισμένος. Γνωρίζουν ότι λένε ψέματα και έχουν στείλει φυλακή 48 αθώους. Επί εννέα χρόνια εμείς βαλλόμεθα πανταχόθεν. Ποτέ δε μας δόθηκε η δυνατότητα να απαντήσουμε στα ΜΜΕ. Είναι αστείο πως εγώ εκφράζω ναζισμό και φασισμό στην Ελλάδα που έχω γεννηθεί στο Πέραμα και όχι οι ζάμπλουτοι πολιτικοί που έχουν καταστρέψει τη χώρα».

Η εισαγγελέας της έδρας επιφυλάχθηκε επί του αιτήματος.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Οκτωβρίου, όποτε και θα καταθέσει η Μάγδα Φύσσα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!Related posts

Θα ηχήσουν αύριο σειρήνες και καμπάνες σε όλη την επικράτεια

Peristeri News

Δικαίωση καταναλωτών για αποζημίωση από προώθηση προϊόντων μέσω τηλεφώνου

Peristeri News

ΟΑΚΑ: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη στατικότητα των στεγάστρων Καλατράβα

Peristeri News

Leave a Comment