Κοινωνία

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναστολή ζήτησαν Μιχαλολιάκος, Ματθαιόπουλος, Παππάς

Τη χορήγηση αναστολής μέχρι το Εφετείο ζήτησε μέσω του συνηγόρου του ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Όλη αυτή η ιστορία κρίνεται επειδή σήκωνε το χέρι το δεξί. Όχι γιατί έκανε κάτι άλλο. Μιλάμε για έναν αρχηγό κόμματος. Δεν θα είχε κάνει κάτι να αποφύγει τη λοιδορία έστω της ΓΑΔΑ; Αλλά έμεινε εκεί, στο σπίτι του. Αν μπορούσαν να τον φέρνουν εδώ να τον δικάζουν με τις χειροπέδες, θα το έκαναν. Ζητάνε την κεφαλή επί πίνακι του Μιχαλολιάκου. Είναι αδίστακτοι» υποστήριξε ο Δημ. Παπαδέλης κι αναρωτήθηκε: «Έκλεισε η εφημερίδα, το κομματικό όργανο. Αυτό δεν ειναι ανεπανόρθωτη βλάβη; Το κατάφεραν. Έχει ερημώσει το κόμμα, η οργάνωση. Δεν υπαρχει η φωνή αυτού του κόμματος και συγχαρητηρια στο think tank που το σκέφτηκε…» ανέφερε.

«Ο Μιχαλολιάκος κινδυνεύει να παει φυλακή, αλλά σκεφτείτε μετά απο 4 χρόνια ποια θα ειναι η συνέπεια αν αθωωθεί. Συντάσσομαι σε αυτό με την κυρία εισαγγελέα. Τον καταδίκασαν κάποιες εφημεριδες που είχαν το πάνω χέρι, αλλά αυτές αλλάζουν. Τι θα γίνει αν αυτός ο άνθρωπος αθωωθεί;» συνέχισε ο συνήγορος.

Όπως υποστήριξε, η βλάβη «είναι και στο πετσί του, στην οικογένειά του», ο Νίκος Μιχαλολιάκος «πληροί τις προϋποθέσεις για αναστολή της ποινής του».

Η συνεδρίαση διακόπηκε στη συνέχεια, για τη Δευτέρα, οπότε και θα κάνει την πρότασή της επί των αναστολών η εισαγγελέας.

Αναστολή ζήτησαν και οι Ματθαιόπουλος, Παππάς – Γ. Λαγός: Δε ζητώ τίποτα

Την αναστολή της ποινής του έως το εφετείο ζήτησε και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, στη δίκη της Χρυσής Αυγής. «Είναι ο μόνος που μπορεί να βοηθά τη μητέρα του, η οποία θα υποστεί υπέρμετρη βλάβη» υποστήριξε ο συνήγορός του. «Δεν έχω να πω κάτι» ανέφερε ο ίδιος ο καταδικασθείς, σε 10 χρόνια κάθειρξη, πρώην βουλευτής και αποχώρησε.

Αναστολή ζήτησε και η υπεράσπιση του Χρήστου Παππά. Ο συνήγορος του πρώην βουλευτή είπε στο δικαστήριο ότι θα πρέπει να δοθεί αναστολή στον Παππά γιατί δεν θα πρέπει να εκφέρει το παράπονο ότι εκτίει μια ποινή που δεν πρέπει να εκτίει. «Πιστεύω ότι θα κάνετε αυτό που θα σας πει η συνείδησή σας. Στον Θεό και στα χέρια σας η απόφαση» είπε ο συνήγορος.

Αντιθέτως, η συνήγορος του Γιάννη Λαγού ανέγνωσε στο δικαστήριο δήλωσε του καταδικασθέντος, λέγοντας ότι δε θα ζητήσει τίποτα.

«Το δικαστήριο  ενήργησε μεροληπτικά εις βάρος μου, με καταδίκασε βάση εντολών. Δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία και θα προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να αποδείξω τι έλαβε χώρα 5,5 χρόνια. Όφειλε η Δικαιοσύνη να αντιληφθεί όσα αντιλήφθηκαν εισαγγελείς και δικαστές. Ενώ όφειλε να είναι τυφλή, αποδείχθηκε ότι λειτουργούσε κατόπιν εντολών» δηλώνει ο Γ. Λαγός.

Related posts

Κολωνός: Διασωληνωμένος 5χρονος μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα

Peristeri News

ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται δωρεάν rapid tests (28/11)

Peristeri News

Διακινούσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα μέσω δεμάτων προς άλλες χώρες

Peristeri News

Leave a Comment