PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δίκη ΧΑ: Αίτηση για ειδική άδεια να μην ισχύσει η αποχή των δικηγόρων


Να λάβουν άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο προκειμένου να παραστούν στη δίκη της Χρυσής Αυγής ζήτησε η πρόεδρος του Δικαστηρίου από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, με αφορμή την αποχή των δικηγόρων που αρχίζει αύριο Τετάρτη και θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου.

Η κ. Μαρία Λεπενιώτη ζήτησε από τους δικηγόρους να επικαλεστούν το γεγονός ότι τον ερχόμενο Φεβρουάριο συμπληρώνεται το 18μηνο προσωρινής κράτησης του Γιώργου Ρουπακιά.

Λίγο νωρίτερα, η πρόεδρος έκανε παρατήρηση σε έναν εκ των συνηγόρων του Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος έφθασε καθυστερημένος στο δικαστήριο, τη στιγμή που δεν παρίστατο ούτε ο έτερος συνήγορος του κατηγορουμένου για να τον εκπροσωπήσει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είναι αδιανόητο να σας περιμένουν 100 άνθρωποι πάνω από τρεις ώρες.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΡΟΥΠΑΚΙΑ: Ζητώ συγγνώμη από το δικαστήριο…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Δεν είναι θέμα να ζητάτε συγγνώμη για την καθυστέρηση. Πρέπει να το ρυθμίσετε. Να συνεννοηθείτε με τον συνάδελφό σας να αναλαμβάνει εκείνος όταν εσείς καθυστερείτε.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ: Το έχω κοιτάξει και υπάρχει απροθυμία από τους συναδέλφους…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να ορίσουμε εμείς έναν δικηγόρο για να μην ξανασυμβεί. Θα σας περιμένουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας για να δούμε τι θα κάνουμε.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου ρώτησε τους συνηγόρους τι προτίθενται να κάνουν με την αποχή που έχουν εξαγγείλει οι δικηγορικοί σύλλογοι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Με την αποχή του Συλλόγου σας τι θα κάνετε;

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ: Η αποχή είναι απόφαση  της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι, αλλά εξ αρχής είχατε λάβει ειδική άδεια για να έρθετε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Αφορούσε άλλο λόγο εκείνη η άδεια.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το δικαστήριο πρέπει να συνεχίσει. Να εκθέσετε στους συλλόγους σας τις ειδικές συνθήκες αυτής της δίκης για να πάρετε άδεια. Μέχρι τις 15 θα είναι η αποχή. Δεν μπορεί αυτή η δίκη να καθυστερεί άλλο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Αποταθήκαμε στον Σύλλογο Πειραιά και μας έδωσε άδεια.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Και οι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα έχουμε ζητήσει άδεια.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο  Πειραιάς ενέκρινε, περιμένουμε της Αθήνας.

Στη συνέχεια, οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής, που την περασμένη εβδομάδα είχαν αποχωρήσει από τη διαδικασία με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε στο περιθώριο της δίκης με εμπλεκόμενο συνήγορο υπεράσπισης που φέρεται, σύμφωνα με καταγγελία, να χειροδίκησε σε σύζυγο αλλοδαπού δημοσιογράφου που παρακολουθούσε τη δίκη, κατήγγειλαν εκ νέου εγγράφως το περιστατικό.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Πρόκειται για σοβαρό περιστατικό σε βάρος αλλοδαπού δημοσιογράφου και γυναίκας από το ακροατήριο. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Σκοπεύουν να παρεμποδίσουν την αποκάλυψη όλης της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, έχει ευθύνη και καθήκον το δικαστήριο να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή τους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Υπήρχε κάποιος λόγος για τον οποίο φύγατε κι αυτός καταχωρήθηκε στα πρακτικά.

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο το πρωί στις 10 προκειμένου να έχουν τον χρόνο οι δικηγόροι να αποταθούν στους συλλόγους τους ζητώντας την ειδική άδεια να παραστούν στη δίκη κατά τη διάρκεια της αποχής τους.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Leave a Comment