PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δίκη Χ.Α.: Εν αναμονή της απόφασης για την παράσταση της πολιτικής αγωγής



Επί της ένστασης των συνηγόρων υπεράσπισης για την παράσταση της πολιτικής αγωγής των οικογενειών των θυμάτων, συνεχίζεται η δίκη στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Επί της ένστασης των συνηγόρων υπεράσπισης για την παράσταση της πολιτικής αγωγής των οικογενειών των θυμάτων των επιθέσεων που αποδίδονται στη Χρυσή Αυγή, συνεχίζεται η δίκη στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Κούζηλου, Βασίλης Καπερνάρος, διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι οι συνάδελφοί του της πολιτικής αγωγής χρησιμοποιούν τη λέξη δολοφονία. «Δεν υπάρχει δολοφονία, δεν υπάρχει αυτή η λέξη στα νομικά. Υπάρχει μόνο ανθρωποκτονία από πρόθεση και ανθρωποκτονία από αμέλεια», είπε. Η τοποθέτησή του προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των συγγενών και των φίλων του Παύλου Φύσσα.

«Σχέδιο είχε!» φώναξε ο πατέρας του μουσικού, αναφερόμενος στον Γιώργο Ρουπακιά, με τους φίλους του Παύλου Φύσσα να φωνάζουν «Σας θίξαμε; Θιχτήκατε;»

ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: «Οι συγγενείς έχουν δικαίωμα, έχετε κάθε δικαίωμα να τη χαρακτηρίζετε δολοφονία, οι δικηγόροι όμως όχι»

Ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας χαρακτήρισε τη δίωξη σε βάρος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και των βουλευτών «πολιτική και μεθοδευμένη».

Όπως υπογράμμισε, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής παρέλειψαν «καταχρηστικά» να αναφερθούν στη μειοψηφία που σημειώνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα και στον εισηγητή Ν. Σαλάτα ο οποίος είχε την άποψη πως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης χωρίς οικονομικό όφελος

Μάλιστα, ο κ. Μιχαλόλιας αναφέρθηκε και σε προσφυγή του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Κ. Παπαδάκη, για Τούρκο πελάτη του στην οποία επικαλείται – για να τον υπερασπιστεί – την άποψη Σαλάτα περί εγκληματικής οργάνωσης.

Το δικαστήριο έχει διακόψει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Διαφορετικά αποτελέσματα και εκατέρωθεν κατηγορίες στις Φοιτητικές Εκλογές

Peristeri News

Πρόστιμα σε δύο κρεοπωλεία στο Περιστέρι από την Περιφέρεια Αττικής

Peristeri News

Εντοπίστηκαν 44 αλλοδαποί σε Αγαθονήσι και Νίσυρο

Peristeri News

Leave a Comment