PeristeriNews.gr
Διεθνή

Διέκοψε τις διακοπές της η Μέρκελ για να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου


Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη Τύπου που θα δώσει σήμερα η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία αναμένεται να πάρει θέση έναντι των κατηγοριών ότι η πολιτική των ανοικτών συνόρων επέτρεψε στην ισλαμιστική τρομοκρατία να ριζώσει στη Γερμανία.

Η Μέρκελ διέκοψε τις διακοπές της και επιστρέφει στο Βερολίνο για να δώσει συνέντευξη Τύπου στις 13:00 ώρα Ελλάδος, μετά από μια σειρά επιθέσεων σε διάστημα μια εβδομάδας που άφησαν πίσω τους 11 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Η καγκελάριος έκανε διακοπές στη βόρεια Γερμανία από το Σάββατο, έχοντας αφήσει στο πόδι της τον υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ –που γύρισε δύο φορές από τις διακοπές του τις τελευταίες 10 ημέρες- για να παρουσιάσει την απάντηση της κυβέρνησης στις αιματηρές επιθέσεις.

Σε αντίθεση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, που την Τρίτη επισκέφθηκε τη Νορμανδία μετά τη δολοφονία του ιερέα μέσα σε ναό, η Μέρκελ δεν επισκέφθηκε κανένα σημείο από εκείνα που έγιναν οι επιθέσεις και η απουσία της προκάλεσε ερωτήματα.

Οι πιέσεις προς την καγκελαρία να δώσει απαντήσεις σχετικά με την ασφάλεια στη χώρα αυξάνονται. Ο πρωθυπουργός τη Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ –επικριτής της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων- δήλωσε την Τρίτη ότι όλες οι προβλέψεις του αποδείχθηκαν σωστές και πως η ισλαμιστική τρομοκρατία έφθασε στη Γερμανία.

Ο Ζεεχόφερ ζητεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να υιοθετήσει αυστηρότερα μέτρα για την ασφάλεια και αυστηρότερη πολιτική μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment