PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Διεκόπη για τις 25 Φεβρουαρίου η δίκη Λιγνάδη


Διακοπή της δίκης με κατηγορούμενο τον Δημήτρη Λιγνάδη, αποφάσισε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, κάνοντας επί της ουσίας δεκτό το αίτημα που υπέβαλλε ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, επικαλούμενος φόρτο εργασίας.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να διακοπεί η δίκη σε σύντομη όμως δικάσιμο και να υπάρξει προγραμματισμός για τις επόμενες δικασίμους, όπως και τελικά έγινε.

Παρόντες σήμερα στο δικαστήριο ήταν ο αδελφός του κατηγορούμενου, Γιάννης Λιγνάδης, αλλά και η βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστόπουλου.

Ο κατηγορούμενος για βιασμούς κατά συρροή τεσσάρων ανηλίκων και νεαρών ανδρών, δεν τοποθετήθηκε στο δικαστήριο. Εισήλθε στην αίθουσα με χειροπέδες και αποδοκιμασίες λίγο μετά τις 9:30 και οδηγήθηκε στο εδώλιο.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε στη δίκη η τοποθέτηση του κ. Κούγια, ο οποίος ανέφερε ότι «η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού το δράματος και τα θύματα» . Ακόμη ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη ανέφερε ότι η δίκη του εντολέα του «είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα». Πρόσθεσε δε ότι «αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό».

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι των τεσσάρων μηνυτών δήλωσαν ότι δεν θα πρέπει να διακοπεί η διαδικασία, καθώς ήδη έχει παραταθεί ο χρόνος προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου. «Έχει δηλώσει ο ίδιος, μέσω της υπεράσπισής του, ότι διακαώς επιθυμεί να δικαστεί και συγχρόνως θα ζητήσει εντός μήνα διακοπή, προεξοφλώντας την απόφαση του δικαστηρίου. Αν θέλει διακαώς να δικαστεί γιατί κωλυσιεργεί αναρωτιέμαι;» ανέφερε ο εκ των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής Ιωάννης Βλάχος, προσθέτοντας «ή ξέρει ότι δεν θα αθωωθεί και σου λέει ένας μήνας παραπάνω δεν έχει διαφορά ή έχει ξεκινήσει τακτική εξάντλησης 18μηνου που θα οδηγήσει στην ελευθέρωση του…».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα στο Περιστέρι

Peristeri News

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Leave a Comment