PeristeriNews.gr
Πολιτική

Διευκρινίσεις Ν. Παρασκευόπουλου σχετικά με τις δηλώσεις του για τη Χρυσή Αυγή


Νέες διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις του για τη Χρυσή Αυγή έδωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σε συνέντευξή του στον Flash. 

«Η αρχική δήλωσή μου είχε μία ασάφεια, εννοούσα ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν και όχι ότι ένας σχηματισμός, παρέα, κόμμα, ομάδα, με ένα συγκεκριμένο πρόσημο μπορεί να αλλάξει πρόσημο», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος

Ακόμη ανέφερε ότι στη συνέντευξη ρωτήθηκε αν του άρεσε η εικόνα στο Καστελόριζο και απάντησε: «Όχι δεν μου άρεσε, γιατί θα προτιμούσα πρώτα να υπάρξει μια αλλαγή ουσίας και μετά να υπάρξουν τέτοιες εικόνες».

«Και ως αλλαγή ουσίας», πρόσθεσε, «ανέφερα το ότι αν κάποιος άνθρωπος έχει εκδημοκρατιστεί τότε μπορεί να έχει θέση σε μια φωτογραφία, εν πάση περιπτώσει, μαζί με άλλους που ανήκουν στον δημοκρατικό χώρο. Αλλά αν αυτή η ουσία δεν έχει αλλάξει προηγουμένως, δεν μπορεί να υπάρχει και αυτή η εικόνα κατά τη γνώμη μου, δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα».

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις, αναφορικά με την πρότασή του για αποποινικοποίηση του καψίματος της σημαίας, ο κ. Παρασκευόπουλος, απάντησε ότι η ελληνική σημαία είναι ένα σύμβολο πολιτισμού και έχει μέσα της την έννοια της παρρησίας και της ελευθερίας.

«Όταν γίνονται άλλες χρήσεις της, την προσβάλλουν. Ωστόσο δεν είναι ανάγκη αυτές οι προσβολές να λύνονται μέσω της δικαστικής διεξόδου», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment