PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Διευκρινίσεις για το ένα ευρώ ανά συνταγή


Τις προσεχείς μέρες η σχετική εγκύκλιος.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Υγείας η εγκύκλιος με την οποία θα προβλέπεται η χρέωση με ένα ευρώ ανά συνταγή, το οποίο και θα πρέπει να καταβάλλεται στους φαρμακοποιούς, όπως διευκρίνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

«Η διευκρινιστική εγκύκλιος θα βγει μέσα στις επόμενες μέρες και θα αρχίσει να λειτουργεί. Δεν θα ισχύει μέχρι να βγάλουμε την εγκύκλιο. Είχαμε ένα τεχνικό θέμα στην ΗΔΙΚΑ και περιμέναμε να δούμε αν θα είναι έτοιμα. Μας είχε πει η ΗΔΙΚΑ ότι θα είναι έτοιμη τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου αλλά όχι την 1η Ιανουαρίου», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Σημείωσε ακόμη ότι το ένα ευρώ θα αφορά την κάθε συνταγή και όχι το κάθε φάρμακο και θα εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες που οφείλουν να συνταγογραφούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αναφερόμενος στο εισιτήριο των 25 ευρώ, που πρέπει να πληρώνουν οι πολίτες για νοσηλεία στα νοσοκομεία, είπε ότι έχει βγει η σχετική εγκύκλιος και ότι από αυτό εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες και άποροι. Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι τα πέντε ευρώ είναι το εισιτήριο για εισαγωγή, και τα 20 για τα νοσήλια, τα οποία θα εισπράττονται με την έξοδο του ασθενούς από το νοσοκομείο.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει να πληρώσει, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «δεν θα τον πηγαίνουμε φυλακή, μην ανησυχείτε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Leave a Comment