Διεθνή

Die Zeit: Σχέδιο διάσωσης της Deutsche Bank ετοιμάζει το Βερολίνο

Σχέδιο διάσωσης της Deutsche Bank προετοιμάζει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της «Die Zeit».

Το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή, εφόσον η γερμανική τράπεζα δεν καταφέρει να αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις νομικές της εκκρεμότητες.

Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν προτείνει την επιβολή προστίμου 14 δισ. δολαρίων, για την υπόθεση της πώλησης ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων, η οποία πυροδότησε την παγκόσμια κρίση του 2008.

Βάσει του δημοσιεύματος, η Deutsche Bank θα εκκινήσει τη διαδικασία πώλησης μίας σειράς περιουσιακών στοιχείων (assets), με στόχο την άντληση των αναγκαίων κεφαλαίων. Εφόσον αυτό δεν καταστεί εφικτό, το σχέδιο προβλέπει – σε έκτακτη περίπτωση – την άμεση πώληση του 25% των μετοχών της τράπεζας.

Η Die Ziet σπεύδει να διευκρινίσει βέβαια, πως το Βερολίνο ευελπιστεί ότι η τράπεζα δεν θα χρειαστεί κρατική βοήθεια και ότι τα συγκεκριμένα σενάρια θα συζητηθούν μόνο σε έκτακτη ανάγκη.

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο εκτελεστικός διευθυντής της Deutsche Bank, Tζον Κράιν, κατέστησε σαφές ότι η τράπεζα δεν χρήζει κρατικής βοήθειας, προσθέτοντας ότι «μία τέτοια επιλογή δεν βρίσκεται στο “τραπέζι”».

Related posts

ΝΑΤΟ: Η Τουρκία μπλοκάρει την άμεση ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας

Peristeri News

ΝΑΤΟ: Σουηδία και Φινλανδία κατέθεσαν επισήμως αίτημα ένταξης

Peristeri News

Τουρκία: Ένοπλος προσπάθησε να μπει στο σπίτι του Ερντογάν

Peristeri News

Leave a Comment