PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Διχασμένοι οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού


Καθοριστική είναι η σημερινή ημέρα για την πορεία των κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την τύχη του εξαμήνου.

Καθοριστική είναι η σημερινή ημέρα για την πορεία των κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την τύχη του εξαμήνου.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει θέσει τη σημερινή ημέρα ως ανώτατο χρονικό όριο για την επαναλειτουργία των ΑΕΙ.

Ωστόσο, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού παραμένουν διχασμένοι σε ό,τι αφορά το μέλλον των κινητοποιήσεών τους που εισέρχονται σήμερα στην 13η εβδομάδα.

Η απεργιακή επιτροπή εργαζόμενων του ΕΚΠΑ κατηγορεί το προεδρείο του Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζόμενων στο Ίδρυμα ότι «συνεχίζει να υπονομεύει τον αγώνα, ερχόμενο σε αποκλειστικές συμφωνίες ”κάτω από το τραπέζι” με το Υπουργείο αναλαμβάνοντας το έργο της απεργοσπασίας με αντάλλαγμα τη σωτηρία του μηχανισμού του».

«Οι δηλώσεις του πρώην Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Δ. Σακκάτου στα ΜΜΕ την Παρασκευή 29/11, ότι το 40-50% των εργαζόμενων προσήλθε στην εργασία του και ότι υπήρξαν προπηλακισμοί από συναδέλφους απεργούς καθώς και οι δηλώσεις της Προέδρου Ν. Μιχοπούλου στον ΒΗΜΑ FM ότι η συνέχιση της απεργίας υποκινείται από μικρές μειοψηφίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν είναι μόνο ψευδείς αλλά και άκρως ανήθικες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το προεδρείο του Δ.Σ. του συλλόγου έχει καλέσει σήμερα σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, ενώ η απεργιακή επιτροπή έχει απευθύνει κάλεσμα για περιφρούρηση στην Ιατρική, την Οδοντιατρική, την Νομική Σχολή, τα ΤΕΕΦΑ, το κεντρικό κτήριο της πρυτανείας στα Προπύλαια και όλες τις εισόδους της πανεπιστημιούπολης στην περιοχή Ζωγράφου.

Η απεργιακή επιτροπή υπενθυμίζει ότι ο αγώνας συνεχίζεται επικαλούμενη την τελευταία απόφαση της γενικής συνέλευσης όπου αποφασίστηκαν τρεις 24ωρες απεργίες (για 29/11, 2/12, 3/12) και νέα Γενική Συνέλευση την Τρίτη 3/12, με αιτήματα: α) να ανασταλούν οι δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την διαθεσιμότητα, καθώς και οι πράξεις που απορρέουν από αυτές, β) να αρθούν όλες οι πειθαρχικές διώξεις των μη απογραφέντων συναδέλφων και γ) να αποσυρθεί η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας να συμπεριλάβει τους μη απογραφέντες στις λίστες της διαθεσιμότητας, είτε με μηδενική μοριοδότηση, είτε με μειωμένη μοριοδότηση, ως ένδειξη τιμωρίας για την μη απογραφή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment