Κοινωνία

Διαβεβαιώσεις των νέων μητροπολιτών στην ΠτΔ

Υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις δήλωσαν οι νέοι μητροπολίτες Περιστερίου, Λαγκαδά, Καστορίας, Κιλκισίου και Θήρας σήμερα το μεσημέρι ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά την προβλεπόμενη τελετή διαβεβαίωσης, λίγες ημέρες πριν από την ενθρόνισή τους.

Από την πλευρά της, η ελληνική Πολιτεία μέσω της διαβεβαίωσης αναγνωρίζει το αρχιερατικό αξίωμα του μητροπολίτη, ο οποίος εξελέγη από το Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για να ποιμάνει τη συγκεκριμένη ελληνική επαρχία.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, συνοδευόμενοι από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, οι πέντε νέοι μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος προσήλθαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τους ανέμεναν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Λόγω του πλήθους των αρχιερέων, η τελετή πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα του Μεγάρου, εκεί όπου ορκίζονται οι κυβερνήσεις.

Οι ενθρονίσεις των νέων μητροπολιτών, που θα γίνουν χωρίς την παρουσία του αρχιεπισκόπου και με λιτό τελετουργικό εξαιτίας της πανδημίας, θα ξεκινήσουν το ερχόμενο Σάββατο, με τους μητροπολίτες Λαγκαδά και Καστοριάς.

Την επομένη, Κυριακή 14 Νοεμβρίου, θα ενθρονιστεί ο μητροπολίτης Περιστερίου. Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου θα ενθρονιστεί ο μητροπολίτης Κιλκισίου και το Σάββατο 27/11 στη Σαντορίνη ο μητροπολίτης Θήρας.

Related posts

Περιστέρι: Έκτακτη διακοπή νερού στο Λόφο

Peristeri News

71 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα

Peristeri News

Eξαρθρώθηκε σπείρα που παρασκεύαζε και διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα

Peristeri News

Leave a Comment