• Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Διαθέσιμα τα εμβόλια όλων των εταιρειών πριν το τέλος Μαΐου

Peristeri News
Μάι06/ 2021

Την ανακοίνωση ότι θα ανοίξει πριν το τέλος Μαΐου η πλατφόρμα για τους 30-44 και για άλλες ηλικιακές ομάδες για τα εμβόλια όλων των εταιρειών, έκανε ο Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Αταίριαστοι», ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι πριν το τέλος Μαΐου, θα έχουν ανοίξει οι πλατφόρμες για τα εμβόλια όλων των εταιρειών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και για τους 30-44 και για άλλες ηλιακές ομάδες, τονίζοντας ότι τον Ιούνιο θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες.

«Πριν το τέλος Μαΐου θα ανοίξουν οι πλατφόρμες και άλλων ηλικιακών ομάδων και θα πάρουν ραντεβού να εμβολιαστούν. Και για τους 30-44 και για άλλες ηλιακές ομάδες», είπε ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι οι νέοι που εμβολιάζονται μαζικά έστειλαν «ισχυρό μήνυμα».

Παράλληλα έκανε την εκτίμηση ότι μέχρι τέλος Μαΐου θα έχει εμβολιαστεί το 70% των συμπολιτών μας άνω των 60. «Τέλος Μαΐου θα έχει εμβολιαστεί το 70% άνω των 60, δηλαδή ένας σημαντικός αριθμός ευπαθών ομάδων. Το 70% είναι ένας αριθμός ανοσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η επιτροπή θα εξετάσει πολλά θέματα και για άλλες ελευθερίες προχωρώντας το καλοκαίρι με βάση την τήρηση των μέτρων», ανέφερε αρχικά ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι σε κλειστό χώρο θα «φοράμε για αρκετό καιρό ακόμα μάσκα. «Αυτή τη στιγμή ισχύει και στους εξωτερικούς χώρους, θα εξεταστεί αυτό στο μέλλον πώς θα λειτουργήσει».

Η «δημόσια υγεία και η ασφάλεια των πολιτών είναι πάνω απ’ όλα», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα δεν σημαίνει ότι χτυπάει καμπανάκι ότι «όλα τέλειωσαν» με το που ανοίγουν κάποια πράγματα, υπογραμμίζοντας ότι ο «μπούσουλας» είναι το τι συνέβη το περσινό καλοκαίρι, «ενισχύοντας ότι πήγε καλά» και «βελτιώνοντας» ότι δεν πήγε καλά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στην ημερομηνία της 15ης Μαΐου όπου αναμένεται ν’ ανοίξει ο τουρισμός επισημαίνοντας ότι το σωστό μήνυμα: «Μόνιμα βελτιώνεται η κατάσταση έτσι ώστε να μπορούμε να επιστρέψουμε σε μία μερική κανονικότητα και μετά μια ολική κανονικότητα».