PeristeriNews.gr
Διεθνή

Διάγγελμα Μπάιντεν: Οι κυρώσεις κατά της Μόσχας


«Ποιος για όνομα του Θεού πιστεύει ότι είναι ο Πούτιν», ξεκίνησε ο Μπάιντεν στο αποψινό διάγγελμά από τον Λευκό Οίκο, όπου ανακοίνωσε μια «πρώτη δόση» αυστηρών οικονομικών κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας αφήνοντας ωστόσο ένα μικρό παράθυρο ανοικτό στον διάλογο.

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να πολεμήσουμε με την Ρωσία» ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος ωστόσο φάνηκε απολύτως πεπεισμένος πως «οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πάρει θέση για να επιτεθούν», και έκανε λόγο για «αρχή εισβολής» στην Ουκρανία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν «παρέχει μια δικαιολογία για τη βίαιη κατάληψη πρόσθετων περιοχών», είπε ο Μπάιντεν.

«Δεν χρειάζεσαι αίμα, εκτός αν θες να αρχίσεις έναν πόλεμο. Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει αποθέματα αίματος» είπε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε γνωστό πώς έχει δώσει εντολή για την αναδιάταξη αμερικανικών στρατευμάτων στις χώρες της Βαλτικής.

«Έχω εξουσιοδοτήσει την αναδιάταξη των αμερικανικών δυνάμεων που είναι ήδη τοποθετημένες στην Ευρώπη για να ενισχύσουν τους συμμάχους μας στη Βαλτική, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία» ανέφερε «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να «παρέχουν αμυντικά όπλα» στην Ουκρανία, πρόσθεσε.

«Η κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, απαιτεί απάντηση σταθερά της διεθνούς κοινότητας» συνέχισε.

Ποιες είναι οι κυρώσεις

Ο Αμερικανός ανακοίνωσε τις κυρώσεις λέγοντας: « «Πρέπει να απαντήσουμε στις αποφάσεις που έλαβε η Ρωσία. Θα επιβάλουμε πολλές οικονομικές κυρώσεις. Θα έχουν αντίκτυπο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα κάνω όμως ό,τι μπορώ ώστε να πλήξουν τη ρωσική οικονομία, όχι τη δική μας».

Η «πρώτη δόση» των αυστηρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, έχουν στόχο δύο ρωσικές τράπεζες και το δημόσιο χρέος της χώρας.

Όπως είπε η VEB και μια στρατιωτική τράπεζα , θα τεθούν υπό καθεστώς κυρώσεων.

Είπε επίσης ότι θα υπάρξουν κυρώσεις για το δημόσιο χρέος της Ρωσίας, ώστε η Μόσχα «να μην μπορεί πλέον να συγκεντρώνει χρήματα από τη Δύση και να μην μπορεί να εξυπηρετήσει το νέο της χρέος στις αγορές μας ή στις ευρωπαϊκές αγορές».

Από αύριο επίσης θα επιβληθούν κυρώσεις κατά των ρωσικών ελίτ και των μελών των οικογενειών τους και ότι οι ΗΠΑ επιφυλάσσουν ισχυρότερες κυρώσεις εάν ο Πούτιν συνεχίσει την εισβολή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν περισσότερη αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία και θα μεταφέρουν στις δημοκρατίες της Βαλτικής στρατεύματα που ήταν ήδη τοποθετημένα στην Ευρώπη στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Τέλος επανέλαβε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα δεν θα αναπτυχθούν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, αλλά είπε ότι οι Αμερικανοί θα αισθανθούν τις συνέπειες του πολέμου, μεταξύ άλλων μέσω των υψηλότερων τιμών του φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment