PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Διαμαρτυρία του Καλλιτεχνικού Σχολείου στο Περιστέρι


Στην πλατεία Δημοκρατίας στο Περιστέρι συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί και πραγματοποίησαν μουσική διαμαρτυρία μαθητές και γονείς του Καλλιτεχνικού Σχολείου σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Περιστερίου.

Οι μαθητές και οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν για την εφαρμογή της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), που ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα της δωρεάν και χωρίς όρους μεταφοράς μεγάλου αριθμού των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου.

Επίσης, τα προβλήματα ακόμη αφορούν στη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείου, τόσο αυτά που απορρέουν από την ιδιαιτερότητα του ως σχολείο διαδημοτικό, με διευρυμένο ωράριο, ειδικότητες και σε καθεστώς ΣΔΙΤ, όσο και αυτά που αντιμετωπίζει λόγω ελλιπούς υλικοτεχνικής υποδομής, υποστελέχωσης (διδακτικό προσωπικό με ελαστικό ωράριο, ωρομίσθιους που εμφανίζονται μήνες μετά την έναρξη) και υποχρηματοδότησης.

Να υπενθυμίσουμε πως σχετικά με την ΚΥΑ η Δημοτική Αρχή τονίζει την αντίθεσή της δηλώνοντας δίπλα και στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας και των κάθε μορφής αναγκών της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Leave a Comment