Δυτική Αθήνα

Διαμαρτυρία κατοίκων Αγίων Αναργύρων – Καματερού για τα αντιπλημμυρικά

Σε συμβολικό κλείσιμο της λεωφόρου φυλής προχώρησαν ο δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού και κάτοικοι ζητώντας την άμεση κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, ώστε να σταματήσουν οι καταστροφές ακόμα και η απώλεια ανθρώπινων ζωών έπειτα από κάθε δυνατή νεροποντή.

Όπως καταγγέλλουν, τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους ενώ δεν έχει μπει καν ο χειμώνας, εντούτοις η εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων έχει διακοπεί εξαιτίας γραφειοκρατικών κωλυμάτων ή κακής σχεδίασης, ενώ άλλα βρίσκονται ακόμα στα χαρτιά.

Ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκος Σαράντης υπογράμμισε στο ΑΜΠΕ την ανάγκη συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων (Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας) και την περιφέρεια Αττικής ώστε να αντιμετωπιστούν τα γραφειοκρατικά προσκόμματα και να προχωρήσουν τα έργα, δεδομένου ότι ο δήμος δεν διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό και τους πόρους για να τα πραγματοποιήσει ο ίδιος.

Ο Γιώργος Κομματάς, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλληλεγγύη», τόνισε από την πλευρά του ότι «η συμβολική κατάληψη της λεωφόρου υποδηλώνει ότι η αγανάκτηση των κατοίκων έχει ξεπεράσει κάθε όριο και δεν ικανοποιείται με υποσχέσεις αλλά με την άσκηση πιέσεων προς κάθε υπεύθυνο, προκειμένου να σταματήσουν να μας αντιμετωπίζουν ως κατοίκους ενός κατώτερου Θεού».

Οι κάτοικοι ζητούν, συγκεκριμένα, οριοθέτηση και διευθέτηση των παράπλευρών ρεμάτων που χύνονται στο μεγάλο ρέμα της Εσχατιάς, το οποίο ξεκινάει από την Πάρνηθα και εκβάλει στον Κηφισό και αποτελεί τον βασικό αποδέκτη όμβριων της λεκάνης απορροής των δήμων Αχαρνών, Ζεφυρίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Ιλίου.

Τα έργα διευθέτησης του ρέματος έχουν σταματήσει, καθώς δεν προβλέφθηκε ανάλογη διευθέτηση για τα παράπλευρα ρέματα που ξεκινούν από το Ποικίλο Όρος ώστε να χύνονται στην Εσχατιά, με αποτέλεσμα σε κάθε βροχή να πλημμυρίζει το Καματερό. Επίσης, τα πρανή σε μεγάλο μήκος του Κηφισού έχουν καταστραφεί και έτσι σε κάθε δυνατή βροχή πλημμυρίζουν η παρακείμενη εθνική οδός και η λεωφόρος Λάμπρου Κατσώνη.

Επιπλέον, τα νερά από το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» και τη λεωφόρο Δημοκρατίας καταλήγουν στην πλατεία Αγίων Αναργύρων.

Τέλος, οι κάτοικοι ζητούν να δοθεί λύση στο πρόβλημα των απορροών των ομβρίων υδάτων της περιοχής «Γεροβουνό», καθώς αυτά καταλήγουν στην περιοχή μεταξύ της οδού Γούναρη και του Πάρκου «Τρίτση» και δημιουργούν μια μεγάλη λίμνη.

 

Related posts

Δυνατά χτύπησε και φέτος η καρδιά της ελληνικής jazz στον Δήμο Ιλίου

Peristeri News

Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»: Βιοκλιματική «έξυπνη» ανάπλαση της κεντρικής διαδρομής

Peristeri News

Ξεκινά άμεσα η ανέγερση του 8ου Γυμνασίου Ιλίου

Peristeri News

Leave a Comment