PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Διαμαρτυρία – καταγγελία για τη συγχώνευση του 20ου Λυκείου Πετρούπολης


Από τον Δήμο Πετρούπολης και τους Εκπαιδευτικούς φορείς της πόλης

Σε ανοικτή διαμαρτυρία – καταγγελία προχώρησε ο Δήμος Πετρούπολης, η Ένωση Γονέων & Κηδεµόνων Πετρούπολης, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεµόνων 20ου Λυκείου Πετρούπολης, η ΕΛΜΕ Γ΄ Αθήνας και τα 15µελή Μαθητικά Συµβούλια των σχολείων της Πετρούπολης προς το Υπουργείο Παιδείας, Περιφέρεια Δυτικής Αθήνας και το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πετρούπολης και οι Εκπαιδευτικοί φορείς της πόλης αναφέρουν τα εξής:

«Τις τελευταίες µέρες έγινε γνωστό ότι το Υπουργείο προτίθεται να προχωρήσει στη συγχώνευση του 20υ Λυκείου Πετρούπολης µε το 1 ο Λύκειο κατ

ά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων . Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση γονιών, µμαθητών και εκπαιδευτικών, τόσο του συγκεκριμένου Λυκείου όσο και των υπολοίπων σχολείων του Δήµου µας. Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική την απόφαση συγχώνευσης των δύο αυτών Λυκείων της πόλης µας.

Θεωρούµε ότι η πρόθεση της µείωσης των σχολικών µονάδων δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης, δεν εξυπη¬ρετεί την ποιοτική αναβάθµιση της παρεχόµενης εκπαίδευσης, όπως ευαγγελίζεται το Υπουργείο Παιδείας, αλλά θα έχει σαν αποτέλεσµα την υποβάθµισή της και ιδιαίτερα κατά την περίοδο των Πανελληνίων Εξετάσεων θα είναι καταστροφικό για την ψυχολογία των εξεταζοµένων.

Όλοι εµείς, που υπογράφουµε το συγκεκριµένο κείµενο, δηλώνουµε ότι είµαστε κατηγορηµατικά αντίθετοι στη συγχώνευση των δύο Λυκείων κατά την περίοδο των Πανελληνίων Εξετάσεων, αλλά και σε οποιουσδήποτε σχεδιασµούς ενδεχοµένως υποκρύπτει η συγκεκριµένη ενέργεια για γενικότερες συγχωνεύσεις σχολείων στο Δήµο µας. Κανένας παιδαγωγικός λόγος δεν δικαιολογεί τέτοιες ενέργειες.

Άλλωστε στο Δήµο Πετρούπολης τα παιδιά µας βιώνουν ήδη τις αντιπαιδαγωγlκές συνέπειες των υπεράριθμων µαθητών ανά τµήµα. Καλούµε το Υπουργείο να σταµατήσει τα «παιχνίδια» στις πλάτες των παιδιών µας και:

– Να ανακαλέσει την άστοχη και άδικη επιλογή της κατάργησης, ως εξεταστικού κέντρου του 20υ ΓΕΛ και της συγχώνευσής του στο κτίριο του 1 ου ΓΕΛ Πετρούπολης.

– Να µη γίνει καµιά κατάργηση – συγχώνευση σχολικών µονάδων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Σύσκεψη για θέματα αθλητισμού στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας

Peristeri News

Leave a Comment