PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Διαμαρτυρία δασκάλων την Παρασκευή στο υπ. Παιδείας


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή η Διδασκαλική Ομοσπονδία, αντιδρώντας στην πρόταση του υπουργείου Παιδείας για ένα προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι για μια ακόμη φορά οι πολυθρύλητοι 20.000 διορισμοί μετατέθηκαν στις καλένδες, μετά την αξιολόγηση των θεσμών, ενώ επισημαίνει ότι για μια ακόμη φορά οι προτάσεις του υπουργείου είχαν το χαρακτήρα του προσωρινού και επιφανειακού που ως αποτέλεσμα έχει τη δημιουργία πολύ περισσότερων προβλημάτων απ’ αυτά που υποτίθεται ότι επιλύει.

Το δ.σ. της ΔΟΕ διευκρινίζει πως απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση του υπουργείου Παιδείας αφού, όπως λέει:

  • Δεν απαντά στην επιτακτική ανάγκη της πραγματοποίησης όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση
  • Υιοθετεί ως βάση του συστήματος προσλήψεων τον Ν.3848/10 του οποίου την κατάργηση απαιτήσαμε και απαιτούμε και για την οποία είχε δεσμευτεί η σημερινή κυβέρνηση, όταν ήταν στην αντιπολίτευση,  ότι θα πραγματοποιήσει.
  • Έχει αποσπασματικό χαρακτήρα, διαιωνίζει τον κατακερματισμό στην εκπαίδευση και συντηρεί τις συγκρούσεις επιδιώξεων που έχουν δημιουργήσει μέσα στον κλάδο οι τραγικοί χειρισμοί των μνημονιακών κυβερνήσεων στο θέμα των διορισμών.

Η ΔΟΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 π.μ. την Παρασκευή ζητώντας μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση, μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών τώρα και κατάργηση του Ν.3848/10.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των δασκάλων στη συγκέντρωση, το δ.σ. κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ.).

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Leave a Comment