PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Διακήρυξη της Δ.Α.Σ. Περιστερίου για τις εκλογές αντιπροσώπων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ


Διακήρυξη  εξέδωσε η Δ.Α.Σ. Περιστερίου για τις εκλογές αντιπροσώπων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, Στις 18 Γεναρη θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ  και από αυτό θα εκλεγεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Οι εργαζόμενοι που συγκροτούμε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ – ΟΤΑ κάνουμε ότι μπορούμε για να παρεμποδίσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα, να οργανωθεί η αντίσταση, οι αγώνες, η λαϊκή αντεπίθεση. Δίνουμε την μάχη για την ενότητα όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, σε ταξική κατεύθυνση.

Οι εκλογές πραγματοποιούνται σε μια περίοδο, όπου δυναμώνει η αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ και των κομμάτων της.

  • Είναι σε εξέλιξη οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για να μπει στο “γύψο” το δικαίωμα στην απεργία, η εφαρμογή όλων των μνημονιακών νόμων, η ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης και των αντίστοιχων προαπαιτουμένων μέτρων που στην κυριολεξία γονατίζουν το λαό με φόρους και περικοπές στα εργασιακά, κοινωνικά δικαιώματα. Οι σχεδιασμοί αφορούν την επιβολή νέων μέτρων σε βάρος των εργαζομένων και προωθούνται ταυτόχρονα με τη καλλιέργεια φόβου και εκβιασμών για την αποδοχή τους. Σε αυτή τη βάση οξύνεται και η αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας για το ποιος μπορεί να είναι καλύτερος διαχειριστής.
  • Είναι επίσης σε εξέλιξη η αντιδραστική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ο κοινός σχεδιασμός κυβέρνησης και ΚΕΔΕ για μια ακόμη αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου στην Τοπική διοίκηση για τη λεγόμενη αναθεώρηση του Καλλικράτη. Μια πορεία αναδιαρθρώσεων ενταγμένη στην συνέχεια των αντιδραστικών αναπροσαρμογών της δημοσίας διοίκησης, του αστικού κράτους, με αιχμή σε αυτή την φάση την πιο επιτακτική διασύνδεση της Τοπικής διοίκησης με τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών κι ολόκληρων τομέων, τη ληστρική αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας, τις υποδομές σε αθλητισμό και πολιτισμό, την ανατροπή εργασιακών σχέσεων, όπως αυτό της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, κ.ά.

Η μαζική συμμετοχή στις εκλογές και η ενίσχυση της ΔΑΣ ΟΤΑ θα συμβάλει στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την αντεπίθεση του στην γραμμή του ταξικού αγώνα, στην διεκδίκηση αιτημάτων προς όφελος της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Από το προηγούμενο συνέδριο μέχρι σήμερα δώσαμε καθημερινά τη μάχη για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα όλων των εργαζομένων με όλες τις σχέσεις εργασίας, πρωτοστατήσαμε για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση, τους μισθούς πείνας για χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους, τις τεράστιες απώλειες στο εισόδημα, στα ασφαλιστικά ταμεία, στο εφάπαξ. Ενάντια στους αντιασφαλιστικούς νόμους, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις ΚΟΙΝΣΕΠ, τα χιλιάδες κενά στους Δήμους, τις ιδιωτικοποιήσεις.

Από την άλλη η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ υιοθέτησε τη μήτρα του κακού, τον ευρωμονόδρομο και την καπιταλιστική ανάπτυξη.

  • Έδωσαν πολιτική στήριξη στην στρατηγική της Ε.Ε. για την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, της ανταγωνιστικότητας. Τη στρατηγική που φέρνει τα αντιλαϊκά μέτρα, τα μνημόνια, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων.
  • Χειροκρότησε τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, έκρυψαν ότι είναι το εργαλείο για την μετατροπή των ΔΗΜΩΝ σε Α.Ε, η αβάντα του κράτους στις σημερινές συνθήκες για την παραπέρα κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και πάντα σε βάρος των αναγκών και των δικαιωμάτων του λάου.
  • Ακόμη και σήμερα και ενώ λοιπόν βρίσκονταν κι βρίσκεται σε εξέλιξη ο αγώνας των εργαζομένων στους Δήμους για “αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης”, η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Συνδικαλιστική Ανατροπή, ΔΑΚΕ) μαζί με την ΚΕΔΕ αποφάσισαν να ανοίξουν ένα διάλογο με το Υπουργείο Εσωτερικών για το πως θα “αξιολογηθούν” οι εργαζόμενοι!!! η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ συμφωνεί με την αξιολόγηση. Αλώστε δική της πρόταση είναι ο νομός Βερναρδάκη.
  • Την ίδια περίοδο η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ διαιρεί αντί να ενώνει τους εργαζόμενους. (Συνδικαλιστική Ανατροπή – ΔΑΚΕ – Μ.Ε.Τ.Α), μέχρι σήμερα αρνουνται την κατοχύρωση του δικαιώματος των Συμβασιούχων να είναι ισότιμα μέλη στα Σωματεία. Ξεκαθαρίσαμε πως στο ζήτημα των συμβασιούχων παραμένουμε αποφασιστικά στη θέση μας ότι την ιδιότητα του μέλους του σωματείου να την έχουν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και με σύμβαση εξαρτημένης σχέσης εργασίας με το Δήμο η τα Νομικά Πρόσωπα η τις κοινωφελείς Επιχειρήσεις πάνω από δυο μήνες (ν.1264).

Σήμερα έχουμε ανάγκη από ένα κίνημα που δεν θα είναι ούτε θεατής, ούτε χειροκροτητής των εκάστοτε κυβερνητικών επιλογών.

  • Κίνημα και συνδικάτα που θα ενώνουν όλους τους εργαζόμενους και θα διεκδικούν ανυποχώρητα αυτά που χάσαμε και αυτά που δικαιούμαστε.
  • Κίνημα που θα παλεύει για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά και όχι για τα προγράμματα ανακύκλωση της ανεργίας, με 5μηνα, 8μηνα ΚΟΙΝΣΕΠ κλπ.
  • Κίνημα που θα παλεύει για την ικανοποίηση των συγχρόνων λαϊκών αναγκών για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις για το δικαίωμα όλων στην αποκλειστικά δωρεάν Υγειά, παιδεία, στον πολιτισμό, τον ελεύθερο χρόνο και όχι να περιορίζεται σε μια ζωή με δόσεις χωρίς δικαιώματα.
  • Κίνημα και αγώνες που στην ημερήσια τους διάταξη θα έχουν την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Μονό με αυτή τη γραμμή μπορεί το κίνημα να ανασυνταχθεί να ζωντανέψουν τα σωματεία να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση να γίνουν οι αγώνες μας αποτελεσματικοί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment