PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Διαγραμμίσεις διαβάσεων και οδών από τον Δήμο Περιστερίου


Σε εξέλιξη βρίσκεται το σημαντικό έργο της διαγράμμισης των διαβάσεων και οδών της πόλης του Περιστερίου, που αφορά κυρίως την οδική ασφάλεια των πεζών με τη σωστή καθοδήγηση των οδηγών μέσα από τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Το έργο εκτελείται από το Δήμο Περιστερίου υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτη Λύκου.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει ξεκινήσει το έργο των διαγραμμίσεων σε όλη την πόλη, σημειώνει ο κ. Λύκος, προσθέτοντας ότι “Επειδή δεν θέλουμε να προκαλέσουμε κυκλοφοριακό πρόβλημα, είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε περισσότερο τη νύχτα”.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε πρώτα στις διαγραμμίσεις διαβάσεων των μαθητών στις εισόδους των σχολικών συγκροτημάτων και στις διαβάσεις των πεζών στα φανάρια.

Γενικότερα, οι διαγραμμίσεις υποδεικνύουν τα άκρα της οδού και διαχωρίζουν τις λωρίδες κίνησης προσφέροντας σηµαντική βοήθεια στον οδηγό, όσον αφορά στον έλεγχο της θέσης επάνω στο οδόστρωμα, τόσο σε σχέση µε τα άκρα του οδοστρώματος και των λωρίδων κυκλοφορίας, όσο και προς τα άλλα αυτοκίνητα που βρίσκονται γύρω του.

Τα πλεονεκτήματα της διαγράμμισης για την οπτική καθοδήγηση γίνονται ιδιαίτερα σηµαντικά όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές, ή τη νύχτα, όταν το µάτι δεν µπορεί να διακρίνει τα στοιχεία που περιβάλλουν την οδό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment