PeristeriNews.gr
Πολιτική

Διαφωνίες στο υπουργικό για την εφεδρεία


Σοβαρές διαφωνίες σημειώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε επί τρεις περίπου τρεις ώρες, για το ζήτημα της εφεδρείας.

Σοβαρές διαφωνίες σημειώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε επί τρεις περίπου τρεις ώρες, για το ζήτημα της εφεδρείας.

Στο στόχαστρο κατ’ αρχήν βρέθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, για τον τρόπο που εφαρμόσθηκε η εφεδρεία, ο οποίος δέχθηκε την κριτική από τους «συντρόφους» του στο ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, όπως και από τον προερχόμενο από τον ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη.

«Το μέτρο είχε ολέθριες συνέπειες και δεν κατάφερε να πιάσει τους στόχους του» φέρεται να ειπώθηκε από συναδέλφους του υπουργούς, ενώ ο Δημήτρης Ρέππας υπεραμύνθηκε των ρυθμίσεων , παρότι ανέφερε ότι δύσκολα θα ξεπεράσουν τους 10.000 οι «έφεδροι» και μόνο εάν επιμείνει η τρόικα στις 20.000 απολύσεις μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος των 30.000 αποχωρήσεων. Χαρακτηριστικό είναι ότι απόφαση δεν πάρθηκε και το ζήτημα της εφεδρείας θα επανέρθει προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση.

Διάσταση απόψεων υπήρξε και μεταξύ των υπουργών που προέρχονται από τη ΝΔ από τη μια πλευρά – τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και Εξωτερικών Σταύρου Δήμα – και του αντιπρόεδρου και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Οι δύο «γαλάζιοι» υπουργοί ζήτησαν την εξαίρεση μικρού μέρους των υπαλλήλων των υπουργείων τους από την εφεδρεία, λόγω των ειδικών και «ευαίσθητων» καθηκόντων τους, αλλά ο κ. Βενιζέλος τους απάντησε ζητώντας με τη σειρά του να δώσουν μεγαλύτερο βάρος στην αξιολόγηση. «Καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να εμφανίζουμε έναν εθνικό πατριωτισμό στο ζήτημα της εφεδρείας» ήταν πάντως η φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Αβραμόπουλος για να απαντήσει στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που «αιφνιδίως» τάσσονται κατά της εφεδρείας.

Ο κ. Βενιζέλος διατύπωσε αιχμές και για τους υπόλοιπους υπουργούς που εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για την εφεδρεία, υποστηρίζοντας ότι είναι και δικό τους ζήτημα η αποτελεσματικότερη εφαρμογή του μέτρου και όχι μόνο του κ. Ρέππα. Αιχμές διατύπωσε και για τον κ. Ραγκούση, σχετικά με το ζήτημα της απογραφής, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι απογράφηκαν και 4… μητροπολίτες.

Ο κ. Παπαδήμος πάντως απέφυγε τις αιχμές και τις συστάσεις προς τους υπουργούς, σε επιβεβαίωση των πληροφοριών του star.gr. Τους ενημέρωσε όμως ότι 15 με 21 Ιανουαρίου θα επιστρέψει το κλιμάκιο της τρόικας στην Αθήνα και τους προέτρεψε να εντείνουν τους ρυθμούς τους ώστε να έχουν επιλυθεί όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα μέχρι τότε και να υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των εκκρεμοτήτων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment