PeristeriNews.gr
Πολιτική

Διαφωνία του Β. Λεβέντη με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό


Δεν θα στηρίξει το ασφαλιστικό η Ένωση Κεντρώων καθώς μετά την ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος Βασίλης Λεβέντης από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο εξέφρασε τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο.

Όπως δήλωσε ο κ. Λεβέντης την ίδια ώρα που υπάρχουν δύο εκατομμύρια άνεργοι και αγρότες με 300 ευρώ το μήνα και συνταξιούχοι να παίρνουν αυτά τα ποσά, δεν μπορεί να υπάρχουν πολλαπλές συντάξεις της τάξεως των 3.000 ευρώ ή κύριες συντάξεις των 2.200 ευρώ.

 

«Δεν έχουμε πειστεί να στηρίξουμε το ασφαλιστικό. Ακόμα και αν επιμείνει η κυβέρνηση, για εμάς είναι μονόπλευρο φλερτ. Φοβάμαι ότι δεν τετραγωνίζεται ο κύκλος», τόνισε ο κ. Λεβέντης.

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89 ο κ. Λεβέντης διερωτήθηκε «αν δεν κόψουν τίποτα γιατί κάνουν το νομοσχέδιο; Δηλαδή αν δεν πειραχτούν κύριες και επικουρικές, ας το αφήσουν όπως ο Σαμαράς»

Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και πρότεινε «να κόψουμε από τους πλούσιους» και συγκεκριμένα να κοπούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις κι όχι να γίνουν οριζόντιες περικοπές.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών τόνισε ότι δεν ζήτησε καμία συνεργασία με κανέναν και κάλεσε τα κόμματα αν θέλουν να τον ακούσουν «για να σώσουμε τη χώρα».

«Ή ακούνε τον Λεβέντη και σώζουν το τομάρι τους ή δεν με ακούνε και δεν θα μπορούν να βγούνε από το σπίτι τους γιατί θα τους κυνηγάει ο λαός. Θα τιμωρηθούν πολύ σκληρά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το σύμφωνο συμβίωσης και τις δηλώσεις ιεραρχών

Σχολιάζοντας τους υψηλούς τόνους από κάποιους ιεράρχες στο ζήτημα του συμφώνου συμβίωσης ο κ. Λεβέντης κάλεσε όλες τις πλευρές να χαμηλώσουν τους τόνους.

«Πρέπει οι ιεράρχες να καταλάβουν ότι ήταν αναγκαίο να περαστεί ο νόμος. Γιατί για 18μηνο θα πληρώναμε 26.000 ευρώ την ημέρα στην Ευρώπη. Δίκαιο είχε ο Διονύσιος (ο Μητροπολίτης Κορίνθου) αλλά δεν είμαι σύμφωνος να χρησιμοποιούμε τους άμβωνες για πολιτικολογίες. Εκεί κηρύσσεται το ευαγγέλιο. Σε μερικά μπορεί να έχει δίκιο όπως για τα θρησκευτικά στα σχολεία. Νομίζω ότι πρέπει να προσέχει να μη ρίχνει λάδι στη φωτιά. Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε την Εκκλησία. Έχουμε μεγάλο σεβασμό» σημείωσε.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment