PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Διαδικτυακός τουριστικός οδηγός για την Αθήνα


Την πρώτη τουριστική εφαρμογή για smartphones και tablets παρουσίασαν σήμερα η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη και οι εκπρόσωποι του «Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Την πρώτη τουριστική εφαρμογή για smartphones και tablets παρουσίασαν σήμερα η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη και οι εκπρόσωποι του «Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» που βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Simon Frazer του Βανκούβερ στον Καναδά.

Το «Amazing Greece» δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, το οποίο φιλοδοξεί αυτό το application να αποτελέσει τον πρώτο διαδικτυακό τουριστικό οδηγό για την Αθήνα. Η υπηρεσία, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Φεβρουάριο, πρόκειται να προστεθεί στο «οπλοστάσιο» του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για την καμπάνια της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Για την υλοποίηση της εφαρμογής ο Ελληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς παραχώρησε αρχειακό υλικό προκειμένου να ενισχύσει καλλιτεχνικά την ομάδα εργασίας. «To Amazing Greece αποτελεί μία πρωτοποριακή εφαρμογή που θα παρέχει πληροφορίες για την Ελλάδα μέσα από ένα πλήθος γραφικών και εικόνων. Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να κάνει ένα εικονικό ταξίδι στην Αθήνα και στόχος μας είναι η πρωτεύουσα να μην αποτελεί πια έναν ενδιάμεσο προορισμό. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα και επιλογές στον επισκέπτη για το σύγχρονο πρόσωπο της Αθήνας», τόνισε η Ολγα Κεφαλογιάννη.

Το νέο application θα έχει μηδενικό κόστος για το ελληνικό δημόσιο και η αρχική του έκδοση θα είναι στην αγγλική γλώσσα, ωστόσο, άμεσα, όπως διεμήνυσε η Ολγα Κεφαλογιάννη η εφαρμογή θα βγει και στα ισπανικά, τα ρωσικά και τα κινεζικά, προκειμένου να προσελκύσει τις αγορές – στόχους της Ελλάδας. Tα έσοδα όμως να συγκεντρώνονται από το Πανεπιστήμιο του Βανκούβερ για την κατασκευή νέων ανάλογων εφαρμογών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο John Craig, Κοσμήτορας Πανεπιστημίου SFU, ο Ανδρέας Γερολυμάτος, διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, ο Κώστας Δεδεγκίκας, technology Manager, SFU Media Lab, ο Κωνσταντίνος Κοντός, Software Designer, ο Πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα Robert Peck, οι Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος και Γιάννης Πυργιώτης, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κος Κωνσταντίνος Ζήκος, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού κος Χριστόφορος Καπαρουνάκης και ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης Καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Leave a Comment