PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΔΕΘ: Πορείες, Αγανακτισμένοι και αλλαγή σχεδίων


Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς.

Έξι πορείες το απόγευμα του Σαββάτου, κάποιες από τις οποίες θα ενωθούν πριν καταλήξουν στην «κόκκινη ζώνη» που θα στηθεί στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, και επιπλέον τρεις προσυγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» συνθέτουν το πανόραμα των φετινών κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ.

Μάλιστα, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες «εκπλήξεις» η καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη του Πρωθυπουργού δεν θα δοθεί -για πρώτη φορά φέτος- στο Βελλίδειο, αλλά στην Αποθήκη 3 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δεν θα περιηγηθεί στα περίπτερα της ΔΕΘ.

Ο αριθμός των «Αγανακτισμένων», όμως, και η ενδεχόμενη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη μελών του «κινήματος της πλατείας» από την Αθήνα, παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό για τις Αρχές.

Η Αστυνομία φαίνεται να ανησυχεί περισσότερο για την πορεία των οπαδών του Ηρακλή, που θεωρούνται από τα πλέον δυναμικά και κυρίως απρόβλεπτα μπλοκ διαδηλωτών.

Ο χορός των κινητοποιήσεων, όμως, θα ανοίξει σήμερα στις 5.30 το απόγευμα με τη συγκέντρωση των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στις 3 το απόγευμα του Σαββάτου οι «Αγανακτισμένοι» θα θέσουν σε εφαρμογή το «σχέδιο αποκλεισμού της ΔΕΘ», όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι.

Θα πραγματοποιηθούν τρεις προσυγκεντρώσεις (στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, έξω από το κτίριο του πρώην 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου και στον Λευκό Πύργο) και στη συνέχεια οι διαδηλωτές θα κινηθούν προς το Βελλίδειο.

Μισή ώρα αργότερα, στις 3.30, ιδιοκτήτες ταξί από διάφορες πόλεις της Ελλάδας θα συγκεντρωθούν στο «Ιβανώφειο», στην οδό Αγίου Δημητρίου, και γύρω στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν πορεία, χωρίς τα αυτοκίνητά τους, μέχρι το Συνεδριακό Κέντρο.

Επίσης, στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΣΥΡΙΖΑ μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, των φοιτητών στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, των φιλάθλων της ομάδας του Ηρακλή στο «Κατσάνειο» αθλητικό κέντρο, καθώς επίσης και ανεξάρτητων εργατικών σωματείων και των αντιεξουσιαστών στην Καμάρα.

Για τις 6.30 το απόγευμα προγραμματίστηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί τους καταστηματάρχες του κέντρου να κατεβάσουν ρολά στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου υπό τον φόβο επεισοδίων.

Στο μεταξύ, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment