PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δεσμεύεται η περιουσία της Εύας Καϊλή στην Ελλάδα


Στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή μελών της οικογενείας της και του συζύγου της προχωρά η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Ο επικεφαλής της αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να δεσμευτούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της κ. Καϊλή που βρίσκονται στην Ελλάδα, όπως ακίνητα, λογαριασμοί και εταιρείες, τα οποία μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες.

Η δέσμευση έχει ήδη κοινοποιηθεί στις τράπεζες, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια).

Επιπλέον, δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί μίας real estate εταιρείας με έδρα την οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, η οποία φέρεται να έχει ιδρυθεί προσφάτως από την ευρωβουλευτή και τον σύζυγό της. Με εντολή της Αρχής “παγώνει” και κάθε μεταβίβαση ή αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ακινήτων που τυχόν ανήκουν στην Εύα Καϊλή. Στόχος της έρευνας να μην είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασής της μέχρι να διαπιστωθεί εάν η περιουσία της αποκτήθηκε με νόμιμα μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης θα έχει άμεση συνεργασία με τους Ευρωπαίους συναδέλφους του, κυρίως σε Βέλγιο και Ιταλία.

Ραγδαίες οι εξελίξεις και στις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, εν τω μεταξύ, σφραγίστηκαν τα γραφεία ακόμη τεσσάρων Ιταλών στο Ευρωκοινοβούλιο. Συλλέγοντας ό,τι είναι δυνατό η βελγική εισαγγελία κατέληξε να ερευνά τουλάχιστον άλλους τέσσερις Ιταλούς, οι οποίοι βρήκαν «απρόσιτο» τον χώρο εργασίας τους, σημειώνει.

Υπενθυμίζεται ότι για το σκάνδαλο Qatargate, μετά από ανάκριση των έξι συλληφθέντων την περασμένη Παρασκευή, η βελγική εισαγγελία αποφάσισε να επιβεβαιώσει τις συλλήψεις τεσσάρων ατόμων. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες η Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Ευα Καϊλή, ο σύντροφός της Φραντσκο Τζιόρτζι και ο πρώην ευρωβουλευτής Πιέρ Αντόνιο Πανζέρι με την κατηγορία της «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά».

Τα βλέμματα στρέφονται παράλληλα και στην κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας στο Ευρωκοινοβούλιο. «Έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες στο Προεδρείο και στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες για να καταψηφιστεί τουλάχιστον ως Αντιπρόεδρος στην Ολομέλεια του Στρασβούργου, αλλά η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη», προσθέτουν οι ίδιες πηγές. Σύμφωνα με το Άρθρο 21 της λειτουργίας του ΕΚ για την καθαίρεση αντιπροέδρου του σώματος, πρέπει να συμφωνήσουν τουλάχιστον 3 πολιτικές ομάδες με το 60% των εδρών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment