PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις» ότι ισλαμιστές μαχητές έχουν εισέλθει στη Γερμανία


Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ισλαμιστές μαχητές έχουν εισέλθει στη Γερμανία προσποιούμενοι τους πρόσφυγες για να εξαπολύσουν επιθέσεις, δήλωσε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας Χόλγκερ Μινχ στην εφημερίδα Die Welt, μετά την ανησυχία που προκάλεσαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

«Το επίπεδο απειλής θα πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά, όμως δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις ότι σχεδιάζεται μια επίθεση» στη Γερμανία, υπογράμμισε ο Μινχ.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις στο Παρίσι ο ίδιος τόνισε ότι «κάθε είδους τέτοια βία έχει στόχο τις ευρωπαϊκές αξίες και άρα τη Γερμανία». Αναγνώρισε επίσης ότι «ο κίνδυνος από τη διεθνή τρομοκρατία είναι υψηλός και η Γερμανία ενδέχεται να πληγεί από επιθέσεις».

Παρόλα αυτά ο Μινχ υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κενό ασφαλείας στη Γερμανία», επειδή μεγάλος αριθμός αστυνομικών ασχολείται με την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Παράλληλα έκανε λόγο και για προγράμματα πρόληψης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί καλύτερα η ριζοσπαστικοποίηση των νέων από τους ισλαμιστές.

«Για να μπορέσουμε να περιορίσουμε την ελκυστικότητα των ισλαμιστών χρειαζόμαστε αποτελεσματικά προγράμματα πρόληψης και απομάκρυνσης (από τα ισλαμιστικά δίκτυα). Γι’ αυτό τον σκοπό απαιτείται μια πιο ευρεία προσέγγιση, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν μόνες τους οι υπηρεσίες πληροφοριών», εξήγησε.

«Οι τζιχαντιστές είναι νεότεροι απ’ ό,τι ήταν πριν μερικά χρόνια και ριζοσπαστικοποιούνται πολύ πιο γρήγορα», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment