Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις» ότι ισλαμιστές μαχητές έχουν εισέλθει στη Γερμανία



Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ισλαμιστές μαχητές έχουν εισέλθει στη Γερμανία προσποιούμενοι τους πρόσφυγες για να εξαπολύσουν επιθέσεις, δήλωσε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας Χόλγκερ Μινχ στην εφημερίδα Die Welt, μετά την ανησυχία που προκάλεσαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

«Το επίπεδο απειλής θα πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά, όμως δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις ότι σχεδιάζεται μια επίθεση» στη Γερμανία, υπογράμμισε ο Μινχ.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις στο Παρίσι ο ίδιος τόνισε ότι «κάθε είδους τέτοια βία έχει στόχο τις ευρωπαϊκές αξίες και άρα τη Γερμανία». Αναγνώρισε επίσης ότι «ο κίνδυνος από τη διεθνή τρομοκρατία είναι υψηλός και η Γερμανία ενδέχεται να πληγεί από επιθέσεις».

Παρόλα αυτά ο Μινχ υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κενό ασφαλείας στη Γερμανία», επειδή μεγάλος αριθμός αστυνομικών ασχολείται με την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Παράλληλα έκανε λόγο και για προγράμματα πρόληψης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί καλύτερα η ριζοσπαστικοποίηση των νέων από τους ισλαμιστές.

«Για να μπορέσουμε να περιορίσουμε την ελκυστικότητα των ισλαμιστών χρειαζόμαστε αποτελεσματικά προγράμματα πρόληψης και απομάκρυνσης (από τα ισλαμιστικά δίκτυα). Γι’ αυτό τον σκοπό απαιτείται μια πιο ευρεία προσέγγιση, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν μόνες τους οι υπηρεσίες πληροφοριών», εξήγησε.

«Οι τζιχαντιστές είναι νεότεροι απ’ ό,τι ήταν πριν μερικά χρόνια και ριζοσπαστικοποιούνται πολύ πιο γρήγορα», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε παραλία του Σίδνεϊ

Peristeri News

Leave a Comment