PeristeriNews.gr
Οικονομία

Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα


Τη βεβαιότητά του ότι οι αγορές αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στην επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

“Περιορισμένες θα είναι οι επιπτώσεις της αναθεώρησης των δημοσιονομικών δεδομένων της περιόδου 2006-2009 στο έλλειμμα του 2010”, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, από το Λουξεμβούργο, όπου συμμετείχε στο Συμβούλιο Ecofin.

Ως εκ τούτου, συνέχισε ο υπουργός, δεν αναμένεται να οδηγήσουν σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας το 2010 και συνεπώς δεν θα έχουν ως αποτέλεσμα την εκ νέου επιβάρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε, παράλληλα, ότι ως ένα βαθμό η εξέλιξη αυτή είχε συνυπολογιστεί κατά την περίοδο κατάρτισης του μνημονίου και ότι για αυτό το λόγο η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε σημαντική μείωση των ελλειμμάτων των ζημιογόνων κρατικών επιχειρήσεων.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και οι αγορές αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.

Στο μεταξύ, ποσό ύψους 1,17 δισ.ευρώ άντλησε σήμερα το ελληνικό δημόσιο κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας με επιτόκιο που διαμορφώθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα από την προηγούμενη δημοπρασία της 21ης Σεπτεμβρίου 2010.

Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους σύμφωνα με την οποία υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 4,674 δισ.ευρώ που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 5,19 φορές.

Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,75% έναντι 3,98% που ήταν κατά τη δημοπρασία του Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment